Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Winter Rally Kovásznán

Winter Rally Kovásznán Sport

Hétvégén Kovászna és Kommandó adott otthont az immár 13. alkalommal megszervezett Covasna Winter Rally-nak. Az előző évekhez hasonlóan idén is nagy nemzetközti érdeklődésnek örvendett a megmérettetés.

Simon Árpádtól, a főszervező sepsiszentgyörgyi Autocrono Klub elnökétől megtudtuk, hogy a rallyra 54 autóval neveztek, többek között Olaszországból, Bulgáriából és Magyarországról is érkeztek résztvevők. Simon úgy véli, hogy a Winter Rally nemzetközi népszerűsége a környék különleges terepadottságainak tudható be, a versenyzők rendszerint visszajárnak.

Hirdetés
Hirdetés

A viadal pénteken autós bemutatóval kezdődött Kovásznán. Szombaton a kommandói erdős tereppel ismerkedtek a pilóták, vasárnap pedig következett maga a verseny a kommandói erdei utakon. A résztevőket több kategóriában díjazták, a nyíltverseny győztese a Simone Tempestin–Sergiu Itu páros lett, akik egy Subaru Imprezaval utasítottak maguk mögé mindenkit, 2,3 másodpercet ráverve a második helyezett Giacomo Costenaro–Pietro Elia Ometto (Skoda Fabia R5) olasz kettősre. A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean (Ford Fiesta R2T) openben a 12. helyen értek célba, a CL 7-es kategóriában viszont másodikként végeztek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük