Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

VAR vagy nem VAR?

Romániában már a következő idényben vezethetik a Video Assistant Referee rendszert, vagyis a videobíró-technológiát, míg Magyarországon csak az ezt követő szezonban lehet esély rá, hogy VAR-t használjanak élvonalbeli mérkőzéseken.

Hirdetés
Hirdetés

A romániai amatőr és nem amatőr labdarúgókat képviselő egyesület (AFAN) elnöke, Emilian Hulubei a prosport.ro hírportálnak nyilatkozva azt állította, hogy a 2020–2021-es idény rájátszásában vezethetik be az I. ligában a videóbíró-technológiát. „A legutóbbi egyeztetésen arról volt szó, hogy a következő élvonalbeli idény rájátszásában már használni lehet a VAR-t. Egyelőre még semmi sem tisztázódott a rendszer bevezetésével kapcsolatban, folyamatosak a tárgyalások a szövetség, a Hivatásos-liga és az európai föderáció képviselői között. Én úgy vélem, hogy szükségszerű, hogy nálunk is bevezessék a VAR-t, mert sok felesleges vita végére pontot tenne” — nyilatkozta Emilian Hulubei.

Kyros Vassaras, a román bírói testület (CCA) elnöke a Digi Sport megkeresésére megerősítette, hogy folyamatosan tartanak gyűléseket a VAR bevezetésével és használatával kapcsolatosan. „Várjuk a végső döntést, amit el kell fogadjon minden érintett fél. Elsősorban a szövetség és a profiliga dönt ez ügyben, és amint megtörténik a bejelentés, a bíróknak nyolc hónap felkészülési időre lesz szükségük” — árulta el Vassaras.

Az eredeti elképzelés szerint már a 2020–2021 idénytől kezdve bevezették volna a magyar labdarúgó élvonalba is a videóbíró-technológiát, azonban a koronavírus-járvány átírta a forgatókönyvet. „A koronavírus-járvány átírta a forgatókönyvet, így jelen állás szerint a 2020–2021-es idényben még nem, hanem csak a 2021–2022-es idényben vezetjük be az NB I-ben a VAR-t” – árulta el Sipos Jenő, az Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője a Nemzeti Sportnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük