Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új időpontban az Eb-ért

Új időpontban az Eb-ért Sport

Az UEFA közölte a jövő évi Európa-bajnokság nyári pótselejtezőiben érdekelt szövetségekkel a mérkőzések módosított dátumát. Jelen állás szerint az elődöntőket június 4-én, a döntőket pedig június 9-én rendezik.

Hirdetés
Hirdetés

Előbb mind a bolgár–magyar, mind az izlandi–román összecsapás esetében zárt kaput rendeltek el, majd a koronavírus-járvány miatt mindkét találkozót törölték március végéről, a pótselejtező többi meccsével együtt. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) múlt héten jelentette be: a koronavírus-járvány terjedése miatt jövő nyáron rendezik meg a 2020-ra tervezett kontinensviadalt, amelynek Románia és Magyarország is társrendezője.

A rendkívüli keddi tanácskozás után az UEFA azt is közölte, a pótselejtezőket a júniusi nemzetközi szünetben bonyolítják le. Az érintett tagszövetségek pénteken megkapták Nyonból a pontos dátumokat: az elődöntőket várhatóan június 4-én, a döntőket pedig június 9-én rendezik. Mint ismert, a magyar és a román válogatott ugyanazon az ágon szerepel. A magyarok Szófiában harcolhatják ki a továbbjutást, miközben a románok Reykjavíkban vendégeskednek. A kijutásról döntő mérkőzésen a bolgár–magyar párharc győztese lesz a házigazda.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük