Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új edző irányít, női focicsapta is lesz a KSE-nek

Új edző irányít, női focicsapta is lesz a KSE-nek Sport

Bár a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata kiesett a múlt bajnokság végén, a III. Ligában kezdheti a jövő hét végén startoló idényt is. Új edző is került a csapat élére, a részletekről Rancz Lajos klubelnököt kérdeztük.

Hirdetés
Hirdetés

Rancz Lajos elöljáróban a III. ligában való folytatás részleteibe avatta be lapunkat. „A csoportok kialakításakor, amennyiben nem gyűl ki a 100 csapat (csoportonként 10 csapat – szerk.) egyes feljutók visszalépése miatt, az előző idényben kiesett csapatok közül hívnak meg azok pótlására. Esetünkben ennek kisebb volt a valószínűsége, mert a 10. helyen végeztünk, elsődlegesen pedig a 9. helyezetteket hívják meg. Abban, hogy végül sikerült visszakerülnünk, úgy vélem, az a szempont is közrejátszott, hogy olyan csapatok kerüljenek versenybe, amelyek végig is tudják játszani a bajnokságot” – fejtette ki.

Tapasztalt edző a csapat élén

A kék-fehéreket új edző irányítja a közelgő bajnoki idényben. „A brassói Călin Moldovan játékosként többek között az FC Brassót is erősítette, ahogy edzőként is, a Brassói Corona csapatával pedig feljutott a II. Ligába. Tapasztalt edző, aki nagyon szereti a rendet, a fegyelmet, és hajlandó egy új csapat kialakítására, építésére.” – hangsúlyozta a vezető.

A játékoskeretről is érdeklődtünk. „Három hete kezdte el a csapat az edzéseket, és célunk a minél jobb játékoskeret kialakítása. Még alakulóban van a keret, hetente jönnek-mennek játékosok. Többen elmentek azok közül, akik évekig a csapat tagjai voltak, ám új játékosok is érkeztek az FK Csíkszeredától, Brassóból és a Karácsonkői Ceahlăultól. Ebben az idényben a fiatalokra építünk” – hangsúlyozta.

Fábián Győző kapus a felkészülést a Székelyudvarhelyi FC-nél kezdte, ám időközben visszatért Kézdivásárhelyre. „Amikor még úgy volt, hogy a IV. Ligában folytatjuk, az a döntés született, hogy Győző számára a III. Ligában jobb fejlődési lehetőség adódna. Ám, egy héttel azután, hogy kiadtuk a KSE-től, kiderült, hogy a III. Ligában folytathatjuk, és visszajött a csapathoz. Számára a legfontosabb, hogy védhessen, és erre a KSE-nél van lehetősége, Udvarhelyen ugyanis megvan az első számú hálóőr” – fejtette ki.

Női csapat is indul a III. Ligában

A csapat az edzések mellett barátságos barátságos mérkőzésekkel készül az új idényre. „Legyőztük Zágon, Codlea és Adjud csapatait. Emellett a Román-kupában a remek erőt képviselő Bákói CSM ellen játszottunk egy kiegyensúlyozott tétmérkőzést, melyet a 90+2. percben kapott góllal veszítettünk el. Ennek ellenére úgy vélem, nagyon jó mérkőzés volt, melyben csapatunk biztató játékkal rukkolt elő” – értékelt. Hozzátette, a Kolozsvári Viitorul U19-es csapatával is játszanak edzőmérkőzést, majd a felkészülés célegyenesbe fordul az augusztus 26-án rajtoló idénykezdésre.

„Lévén, hogy majdnem teljesen új csapatot kellett kialakítani, arra számítunk, hogy az első hat hely valamelyikén végezzük a bajnokságot. Ha jól sikerül a kezdet, akár a felsőház is meglehet. Ám figyelembe véve a rendelkezésre álló költségvetést, célunk a tisztes helytállás a III. Ligában” – summázott a vezető. A KSE az első fordulóban a Székelyudvarhelyi FC vendégeként lép pályára, a második fordulóban ugyancsak idegenben mérkőzik a Zernyesti Olimpic-kal, hazai pályán a harmadik fordulóban, a Tatrangi SK elleni mérkőzésen láthatják a drukkerek a céhes városi kék-fehéreket. Az 5. csoport menetrendje ITT elérhető.

Befejezésül Rancz Lajos megjegyezte, idén lánycsapatot is indít a KSE a III. Ligában. A lányok szeptember 20-án kezdik a bajnokságot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. augusztus 17., 11:10
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Ha, „fiatalokra epítunk” az iranyelv, akkor miert nincs junior csapat ? Azokkal a fiatalokkal akik kinottek az U15-os korosztalyt (2008 – ban szuletettek) es akik evek ota jartak edzesre, miert nem foglalkozik senki ? Erre miert nem lehet megoldast talalni ? Elveszik / elveszhet egy csomo tehetseg…

  • User
    Dátum: 2023. augusztus 17., 16:06
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Majd hoznak jó pénzért afrikai és ázsiai játékosokat, jó itt a klíma és úgyis ez a végcél és majd még,, támogatást” is kapnak!