Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szerencsés pont az OSK-nak

Szerencsés pont az OSK-nak Sport

Pontosztozkodás lett a vége a nyeretlen csapatok csatájának, szombaton este Sepsiszentgyörgyön 1–1-es döntetlent játszott egymással a Sepsi OSK és a vendég FC Viitorul. Az egy pontnak a gyenge napot kifogó szentgyörgyiek örülhetnek jobban, ugyanis a tengerpartiak többször is eldönthették volna a bajnokit. Az Astra elleni meccshez hasonlóan, ezúttal is Pavol Safranko góljával egyenlített a végén az OSK, amely készülhet a Voluntari elleni pénteki kiszállásra.

Hirdetés
Hirdetés

A mérkőzés legelején az OSK lépett fel kezdeményezőbben, a legnagyobb veszélyt Nouvier lapos lövése jelentette, amit a vendégek kapusa könnyedén hárított. A folytatásban kiegyenlített lett a játék, ám komolyabb lehetőség egyik csapat előtt sem adódott. A Viitorul a 39. percben jutott előnyhöz, Andrei Ciobanu szabadrúgása a sorfalon irányt változtatva vágódott annak a Jesús Fernándeznek a kapujába, aki most először kapott bizalmat Leo Grozavutól.

A szünetet követően Grozavu kettős cserével igyekezett felrázni csapatát, azonban a piros-fehérek mezőnyfölényük dacára képtelenek voltak feltörni a vendégek védelmét. Ezzel szemben a tengerpartiak több lehetőséget is kihagytak, Luckassen két nagy helyzetet is elpuskázott, majd az előző idény gólkirálya, Iancu találta el a kapufát. Az OSK spanyol kapusa nagyot védett Luckassen újbóli próbálkozásánál, aztán a 82. percben teljesen váratlanul, a játék képével ellentétben, kiegyenlített az OSK, Fülöp Loránd jobboldali beadását Safranko bólintotta közelről a hálóba. Több gól nem esett, három-három győzelem mellett ez volt az ötödik döntetlen a két csapat között.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 4. forduló: Sepsi OSK–FC Viitorul 1–1 (0–1). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Sebastian Colțescu (Craiova).  

Sepsi OSK: Jesús Fernandez – Csiszér (Dimitrov, 10.), Bouhenna, B. Mitrea, Ștefan – Aganovic, Fofana (Ștefănescu, 46.), Purece (Fülöp L., 71.) – Carnat (Golofca, 46.), Safranko, Nouvier (Fülöp I., 59.). Vezetőedző: Leo Grozavu. Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiță, Dussaut (Georgescu, 90.) – Ciobanu (Bodișteanu, 89.), Matei, Casap (Castaneda, 64.) – Iancu, Luckassen, Mățan. Vezetőedző: Rubén Alfonso de la Barrera Fernández. Gólszerzők: Safranko (82.), illetve Ciobanu (39.). Sárga lap: Fofana (2.), Nouvier (23.), Aganovic (46.), Ștefan (70.), illetve Matei (82.), Mățan (90+2.).

További eredmények: Chindia Târgoviște–FC Hermannstadt 1–3, Astra Giurgiu–Kolozsvári CFR 0–2, Craiova–FC Voluntari 2–1.

Osztrák középpályást szerződtettek

A Sepsi OSK pénteken újabb játékos leigazolását jelentette be közösségi oldalán. A háromszéki csapat tizenegyedik nyári igazolása az osztrák Aleksa Markovic. A 19 éves, 182 cm magas középpályás az osztrák Floridsdorfer AC Youth csapatában nevelkedett, majd innen Németországba igazolt. Legutóbb a német tizenkilenc év alatti országos bajnokságban szerepelt, ahol 20 mérkőzésen két gólt és két gólpasszt jegyzett. A középpályás egy évre szóló szerződést írt alá az OSK-val, két év hosszabbítási opcióval.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük