Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sűrű havazóban aratott kétgólos hazai győzelmet a KSE

Sűrű havazóban aratott kétgólos hazai győzelmet a KSE Sport

Szombaton a Kézdivásárhelyi SE csapata nagy küzdelemben szerezte meg a három pontot hazai pályán a sereghajtó Brasói SR Municipal ellen, a labdarúgó III. Liga 5. csoportja alapszakaszának 13. fordulójában rendezett mérkőzésen.

Hirdetés
Hirdetés

A két csapat sűrű havazóban, ennek megfelelően nehéz pályán „esett egymásnak”, és miután mindkét fél jegyzett egy-egy támadást, a vendégek a vezetést is megszerezték: a 4. percben Gajdó gáncsolta a 16-oson belül Gombost, a játékvezető tizenegyest ítélt, amelyet Răchișan magabiztosan Bunduc hálójába lőtt.

A házigazdák azonnal támadásba lendültek és néhányszor közel is kerültek az ellenfél kapujához. A 9. percben Știubea beadására nem érkezett senki, míg a 14. percben egy szabadrúgást követően Turcu fejelt kapura, ám a kapus könnyen hárított.

A 16. percben megszületett az egyenlítő találat: Agafiței szögletrúgását követően kavarodás keletkezett a brassói kapu előtt, és a két védőjátékos ütközését kihasználó Ketesdi egyenlített.

A KSE játékosai tovább támadtak és egy perccel később Turcut a kaputól 17 méterre felvágták, ám a szabadrúgás eredménytelen maradt: Agafiței a kapu mellé bombázta a labdát. A 25. percben ismét remek lehetőséghez jutottak a kék-fehérek, miután az Albu ellen elkövetett szabálytalanságot követően a játékvezető szabadrúgást ítélt, de azt Ketesdi a sorfalba lőtte.

A kézdiek a 33. percben vették át a vezetést, amikor Știubea 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2–1). Négy perccel később Turcu növelhette volna az előnyt, ám a brassói védőjátékos által zavart csatár 16 méterről nem találta el Tudose kapuját.

A vendégek előtt a 41. percben adódott egyenlítési lehetőség, amikor egy szögletrúgásból beívelt labdát Prescura a felső lécre fejelt. A félidő vége előtt az Albut felvágó Tudose-nek a játékvezető másodszor villantotta meg a sárga lapot, így a vendégek emberhátrányban fejezték be az első játékrészt, amely egygólos hazai vezetéssel ért véget.

A nézőtéren mindenki könnyű, sokgólos hazai győzelemre számított, ám a brassói sárga-feketék támadásban kezdték a második játékrészt. A 47. percben szögletrúgáshoz jutottak és a labda a csereként beállt Crețu elé került, ám ennek lövése elakadt a KSE védőiben. A kék-fehérek válasza sem maradt el, az 50. percben Agafitei lövését már mindenki a felső sarokban látta, ám a brassói hálóőr remek vetődéssel szögletre tolta a labdát.

A folytatásban a KSE támadásait jegyezhettük, amelyeket a vendégek egy-egy ellentámadással „fűszereztek”, ám mindez nyomtalanul maradt az eredményjelzőn a 88. percig, amikor Turcu remek passzából Dobos beállította a 3–1es végeredményt. Ezzel a győzlemmel a 14 pontott gyűjtött kék-fehérek a 6. helyig kapaszkodtak fel a tabellán, és a következő fordulóban háromszéki riválisuk, a Sepsi OSK farmcsapatának otthonában lépnek pályára.

III. Liga, 5. csoport, alapszakasz, 13. forduló

KSE – Brassói SR Municipal 3–1 (2–1)

KSE: Bunduc – Bîntă, Dobos, Știubea, Agafiței, Gajdó, Sütő, Turcu, Ketesdi, Circa, Albu. Cserék: Fábián, Sánta, Gergely, Zöld, Kapusi, Fülöp, Demeter, Bandi. Edző: Călin Moldovan

Brassó: Tudose – Prescura, Gomboș, Renta, Dedu, Sulica, Dima, Tudose, Sterian, Fising, Răchișan. Cserék: Maxim, Pîrvu, Blaj, Piu, Fogoroș, Cantaui, Crețu. Edző: Pîrvu Ionel

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. november 19., 14:29
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Nagy győzelem.De enyhén megjegyzem,hogy a színvonal az borzalom.Ja,és itt már ahonnan nem lehet sehogy kiesni,nos ide illene sokkal több hazai játékost beépíteni.Ha a kezdő csapat névsorát figyeljük,hát ezeknek nem a székely himnuszt kell játszani,az biztos.Közpénzből,jó lenne ha nem idegenlégiósokat futtatnánk,hanem hazai játékosokat(ha egyáltalán lehet valakit játékosnak nevezni,a játék színvonalát nézve)Ezek maximum barátok a focistákkal.Talán több hazai játékos ,több hazai nézőt is kicsalna ,az amúgy szürke,halvány focira.