Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Jó hír a sportkedvelőknek: a vészhelyzet megszüntetésével feloldották a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat az országban. A sportlétesítmények teljes kihasználtsággal működhetnek, nem szükséges védettségi igazolvány és nem kötelező a maszk viselése sem. A folytatásban tehát korlátozások nélkül lehet és kell is szurkolni kedvenceinknek a helyszínen!

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgás, 1. Liga

Mával elkezdődnek a küzdelmek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felső- és alsóházi rájátszásában. Mint ismeretes, az alapszakasz lejártával az első hat helyezett a felsőházi, a további tíz csapat az alsóházi rájátszásban érdekelt, ahol pontjaik megfelezésével folytatják a bajnokságot. A playoffban oda-visszavágókat játszanak tíz forduló keretében, míg a playoutban csak egyszer találkoznak egymással a csapatok, így kilenc fordulót rendeznek. A leendő bajnok a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a második helyezett és a kupagyőztes a Konferencia Ligában indul. A felsőház harmadik helyezettje selejtezőmérkőzést játszik az alsóház két legjobb csapata közötti selejtező továbbjutójával az utolsó európai kupaindulást érő helyért. Az alsóház két utolsó helyezettje kiesik, a hetedik és nyolcadik pedig osztályozót játszik a másodosztály harmadik és negyedik helyen végzett csapata ellen.

A Sepsi OSK a 10. helyről folytatja a küzdelmeket, a piros-fehér mezesek vasárnap 17.30-tól a jelenleg osztályozós helyen álló CS Mioveni-t fogadják a Sepsi OSK Arénában. Az alapszakaszban a felek megosztoztak a győzelmeken, mindkét együttes idegenben kerekedett a másik fölé, Sepsiszentgyörgyön az újonc nyert 2–1-re, míg Mioveniben a mieink diadalmaskodtak 2–0-ra.

Alsóházi rájátszás, 1. forduló: ma 17.30-tól Aradi UTA – Academica Clinceni; szombaton 17.30-tól Chindia Târgoviște – FC U Craiova; vasárnap 17.30-tól Sepsi OSK – CS Mioveni, 20.30-tól Bukaresti Rapid – Bukaresti Dinamo; hétfőn 18 órától FC Botoșani – Medgyesi Gázmetán. A felsőházban: ma 20.30-tól Universitatea Craiova – FC Argeș; szombaton 20.30-tól Kolozsvári CFR – FC Voluntari; hétfőn 21 órától FCSB – Farul.

Labdarúgás, 2. Liga

A 2. Liga alapszakaszának utolsó fordulója van terítéken, négy csapat – a Petrolul Ploiești, az FC Hermannstadt, a Kolozsvári Universitatea és a Bukaresti Steaua – már bebiztosította helyét a felsőházban, míg a fennmaradó két helyért négy gárda küzd, közöttük az FK Csíkszereda is. Valentin Suciu csapata szombaton 14 órától az FC Brassót fogadja, egy csíki győzelem a felsőházi rájátszásba jutást jelenti. A döntetlen azért nem kedvez az FK-nak, mert pontegyenlőség esetén az előtte álló Chiajna és Buzău ellen is negatív a mérlege, ugyanis mindkét csapat győzelemmel távozott Csíkszeredából.

Labdarúgás, 3. Liga

Rajtol a harmadosztályos pontvadászat tavaszi idénye, a Sepsi OSK II. a harmadik, a Kézdivásárhelyi SE pedig a hatodik helyről várja a folytatást. A két háromszéki együttes múlt szombaton egymás ellen játszott felkészülési mérkőzést, amely a megyeszékhelyiek 7–2-es győzelmével zárult. Az Andrási Alexandru irányította Sepsi OSK II. szombaton a CS Blejoi otthonában játszik, míg a Gazda József edzette Kézdivásárhelyi SE a nagyszebeni együttest látja vendégül.  

A 18 fordulót magában foglaló alapszakasz után következik a felső- és alsóházi rájátszás. A bajnokság második szakaszában az első négy helyezett egy oda-visszavágó kör után játszik még egy ráadás odavágó kört, így további 9 meccs vár ezekre az együttesekre. Az alapszakasz csoportjának 5–10. helyezettjei szintén egy ráadás oda-visszavágó kört játszanak, így a második szakaszban még 10 bajnoki meccs vár rájuk – nekik ezzel a 28 meccsel le is zárul az idény. A csoportok utolsó két helyezettje búcsúzik a harmadosztálytól, de kiesik a playout-csoportok leggyengébb negyedik helyezettje is.

A bajnokság harmadik szakaszában csak a playoff-csoportok első két helyezettjei lesznek érdekeltek, akik oda-visszavágó keresztmérkőzéseket vívnak. A párharcok győztesei egymás ellen játszanak majd a másodosztályba jutásért. Az idény végén öt csapat kvalifikálja magát a második vonalba, ehhez összesen 31 mérkőzésen kell a legjobb formáját nyújtsa.

A 16. forduló programja: ma Székelyudvarhelyi FC–Brassói SR; szombaton Blejoi–Sepsi OSK II., Kézdivásárhelyi SE–FC Hermannstadt II., Pucioasa–Plopeni, Barcarozsnyói Olimpic–Brassói Kids Tâmpa. A mérkőzések 15 órakor kezdődnek.

Kosárlabda

Hétvégén idegenbeli mérkőzés vár az ötszörös bajnok Sepsi-SIC-re és a Kézdivásárhelyi SE-re is a női kosárlabda Nemzeti Ligában. A Sepsi-SIC szombaton 19 órától a CSM Târgoviște vendégeként játszik a pontvadászat 24. fordulójában. A címvédő az odavágóban 100–48 arányban lépte le szombati ellenlábasát, hasonló végkifejletre számíthat ezúttal is. A KSE vasárnap 16.30-tól Szatmárnémetiben lép pályára, a 25. fordulóból előhozott mérkőzésen. A két együttes kedden Kézdivásárhelyen is összecsapott egymással, akkor a VSK nagy csatában 74–62-re nyert a 12. fordulóból bepótolt találkozón.

Jégkorong

Román-kupabeli mérkőzésre készül a Háromszéki Ágyúsok együttese, ma 18.30-kor a Bukaresti Steauát fogadják a kézdivásárhelyi Deme László Műjégpályán. A versenykiírás szerint a nyolc résztvevő csapatot két csoportra osztották, a Kézdivásárhelyen zajló A-jelű csoportban még a címvédő Brassói Corona és a Gyergyói Hoki Klub harcol a döntőbe jutásért. A B csoport küzdelmeit a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán rendezik, ahol a házigazda Csíkszeredai Sportklub, a Galaci CSM, a Sapientia U23 és a Bukaresti Sportul Studențesc lesz érdekelt. Minden csapat játszik mindenkivel a csoportjából, majd a két csoportgyőztes játssza a döntőt. A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK jelenleg az Erste Liga rájátszására koncentrál, a Sapientia U23 csapata pedig ezekben a napokban az Európai Egyetemi Ligában (EUHL) játszik mérkőzéseket külföldön.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük