Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

A Román-kupabeli győzelem után nem dőlhet hátra a Sepsi–SIC, a bajnokságban is címtartó zöld-fehérek a folytatásban a női kosárlabda Nemzeti Liga rájátszásában érdekeltek, épp ma kezdik negyeddöntős párharcukat Nagyvárad ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Kosárlabda

A kupabeli címvédés után a bajnokságbeli elsőség bebiztosítása van terítéken a Sepsi–SIC számára, amely ma 19 órától hazai pályán kezdi meg a Nagyvárad elleni negyeddöntős párharcot. A második összecsapást vasárnap 17 órától vívják a felek, szintén a Sepsi Arénában. A belépő 10 lej felnőtteknek, 18 év alattiaknak ingyenes. Mindkét mérkőzésre igénybe lehet venni a városi autóbuszt, amely ma 18 órakor, vasárnap pedig 16 órakor indul a Gólya utcai végállomásról. A küzdelem az egyik csapat három győzelméig tart. A harmadik találkozó április 12-én lesz Nagyváradon. Az elődöntőket április 23-án, a döntőt pedig május 10-én kezdik. A negyeddöntő párosítása: Sepsi–SIC – Nagyvárad, Szatmárnémeti VSK–Kolozsvári U, Brassói Olimpia–Konstancai Phoenix, Aradi ICIM–Târgoviște.

 

Labdarúgás, I. liga

Hétfőn játszik bajnokit az I. liga felsőházi rájátszásában a Sepsi OSK labdarúgócsapata, a piros-fehér mezesek a FCSB otthonába látogatnak. A két együttes legutóbbi összecsapása igencsak emlékezetesre sikerült, az alapszakasz decemberi 18. fordulójában nagy meglepetésre a szentgyörgyiek Vașvari, Ștefan, Tandia és Mensah góljaival 4–2 arányban diadalmaskodtak, ezt megelőzően viszont egyszer sem tudtak pontot szerezni a bukaresti piros-kékekkel szemben. Az éllovas kolozsváriaktól öt ponttal lemaradt fővárosiak a revánsra készülnek a play-offban eddig egy pontot szerző háromszékiekkel szemben.

A 4. forduló műsora, felsőház: április 7-én Krajova – Kolozsvár (20.30), április 8-án Astra – Viitorul (18.30), FCSB – Sepsi OSK (21.00); alsóház: április 5-én Dinamo – Chiajna (21.00), április 6-án Călăraşi – Voluntari (14.30), Hermannstadt – Jászvásár (17.00), április 7-én Medgyes – Botoşani (17.30).

 

Labdarúgás, III. liga

Suceavára utazik a KSE labdarúgócsapata szombaton, a kézdiek 17 órától a ranglista ötödik helyét elfoglaló Foresta vendégeiként lépnek pályára a III. ligás pontvadászat 21. fordulójában. A kék-fehér mezesek több sikertelen próbálkozás után múlt szombaton az első pontjukat szerezték a tavaszi idényben, és továbbra is a rangsor 10. helyén állnak. A tavalyi odavágón a KSE sima, 4–1-es győzelmet aratott, és szombaton is a győzelemre fog játszani.

 

Megyei labdarúgás

A IV. liga 18. fordulójának programja (kezdési időpont: ifik 14.45, felnőttek 17 órától): szombaton Barót – Illyefalva (14 órától); vasárnap Csernáton – Ozsdola, Nagyajta – Perkő, Gelence – Bereck, Papolc – Réty, Szitabodza – Zágon, Kovászna – Bardoc.

Az V. liga 13. fordulójában: szombaton Bölön – Hidvég; vasárnap Szotyor – Zabola (11 órától), Uzon – Árkos, Kommandó – Nagybacon.

 

Teremlabdarúgás

Székely rangadót vív egymással a házigazda Gyergyóremetei Kereszthegy és a vendég KSE Futsal vasárnap 16 órától, a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. A gyergyóiak jó formában futballozták végig a tavaszi idényt, minden meccsüket megnyerték, míg a kézdivásárhelyieknek becsúszott egy vereség az éllovas Marosvásárhelytől. Legutóbb 2–2-es döntetlenben zárult a két csapat összecsapása, hasonlóan kiélezett csatára van kilátás ezúttal is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük