Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Labdarúgás, I. liga

A válogatott nemzetközi szereplése miatti szünetet követően újra kenyérbe lépnek a román klubcsapatok a hétvégén az élvonal 16. játéknapján. A Sepsi OSK szombaton 16 órától az azonos pontszámmal, de leheletnyivel jobb gólaránnyal bíró Astra Girugiut fogadja. A vendégek a hatodik, a házigazdák a hetedik helyet foglalják el a tabellán. Mivel mindkét csapat a play-offba vágyik, érdekes párharcra van kilátás, annál is inkább, mivel az OSK feledtetné a legutóbbi három hazai mérkőzés sikertelenségi szériáját.

Labdarúgás, I. liga, a 16. forduló műsora: pénteken 20.30-tól Dinamo – Medgyesi Gázmetán; szombaton 16 órától Sepsi OSK – Astra Giurgiu, 18.30-tól Concordia Chiajna – Kolozsvári CFR; vasárnap 13.30-tól Dunărea Călărași – Hermannstadt, 17.30-tól Voluntari – Viitorul, 20.30-tól Jászvásári Poli – FCSB; hétfőn 20.30-tól Botoșani – Krajova.

Hirdetés
Hirdetés

Kosárlabda, Nemzeti Liga

Kéthetes bajnoki szünet után folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga. A bajnokságban és kupában is címvédő Sepsi–SIC szombaton 19 órától az Arad ICIM-et látja vendégül a Sepsi Arénában az A-értékcsoport 7. fordulójában. A két együttes idén már egyszer összecsapott egymással Aradon, a 2. fordulóban a szentgyörgyiek 68–58 arányban diadalmaskodtak.

 

Labdarúgás, III. liga

A rangsor utolsóelőtti helyén álló Sănătatea Dăraăbani otthonába látogat szombaton a KSE futballcsapata, az utóbbi időszak gyenge eredményei miatt a kék-fehérek számára csak a győzelem lenne elfogadható. Legutóbbi hat meccsükből négyet elveszítettek és két döntetlent értek el, a győzelem ízét utoljára október elején ízlelték, amikor az azóta visszalépett Románvásár ellen diadalmaskodtak; el is törölték azt a három pontot. A sérüléshullámtól megtizedelt alakulatnak sürgősen pontokra van szüksége, hátránya immár 21 egységnyi az éllovas Gloria Buzău-val szemben.

A 14. forduló programja (14 órai kezdéssel): ma Paşcani – Metalul Buzău, Botoşani2 – Şomuz Fălticeni; szombaton Rm. Sărat – Galaci Oţelul, Ştiinţa Miroslava – Sporting Lieşti, Gloria Buzău – Foresta Suceava, Bucovina Rădăuţi – Foksány.

 

Asztalitenisz

Szombaton és vasárnap a kézdivásárhelyi sportcsarnokban zajlik a Dobolyi Aladár-emlékverseny, amelyre közel 200 gyerek, újonc és serdülő korosztályú pingpongozót várnak az ország egész területéről. A megmérettetés szombaton 9 órakor kezdődik, majd a 14–16 óra közti ebédszünetet követően este 20 óráig folytatódik. Vasárnap ugyancsak 9 órától lépnek asztalhoz a versenyzők, várhatóan 11.30-kor fejeződik be a kiírás. Várják a nézőket is, illetve bárkit, aki ily módon tisztelegne néhai Dobolyi Aladár emléke előtt.

 

Teremlabdarúgás, II. liga

Két forduló maradt hátra II. ligás teremlabdarúgó-pontvadászat odavágóiból, mindkét játéknapon rangadókat rendeznek a dobogósok között. A második helyen álló Fortius Buzău vasárnap 13 órától a rangsorban harmadik KSE Futsalt fogadja. A 8. forduló programja (vasárnap): 12 órától Galaci United II.–Gyergyói Inter, 13 órától Fortius Buzău–KSE, 15 órától Gyergyóremetei Kereszthegy–Marosvásárhely, 16 órától Ceahlăul–Segesvári Pro Tineret.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük