Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lemaradtak az Eb-ről

Lemaradtak az Eb-ről Sport

A román női kosárlabda-válogatott szerda este 71–60 (21–25, 7–9, 14–13, 29–13) arányban legyőzte Finnországot a 2019-es Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó, hatodik fordulójában. A győzelem soványka vigasz az E-csoport harmadik helyén végző nemzeti együttesnek, amely nem jutott ki az Eb-re.

Dragan Petricevic együttese mintegy 1000 néző előtt mérkőzött Kolozsváron, a tét nélküli csata pikantériáját az adta, hogy utoljára öltötte magára a címeres mezt a válogatott legtapasztaltabb játékosa, a Sespiszentgyörgyön is megfordult Ancuţa Stoenescu. A 38 éves kosárlabdázó hét pontot szórt a mérkőzésen, mielőtt átadta a stafétát fiatalabb társainak. A 25 pontig jutó Gabriela Mărginean vezényletével a végjátékot nagyon megnyomták a trikolórok, bebiztosítva a győzelmet.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar női kosárlabda-válogatott ugyan 56-53-as vereséget szenvedett a csoportot megnyerő Oroszországtól, de csoportmásodikként kijutott a jövő évi kontinensviadalra. A Szerbiában és Lettországban rendezendő Eb-n ott lesz még Csehország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Montenegró, Oroszország, Spanyolország, Törökország (csoportgyőztesek), Fehéroroszország, Belgium, Szlovénia, Svédország és Ukrajna (csoportmásodikok).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük