Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Kosárlabda, Nemzeti Liga

Két hét szünet után a második fordulóval folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga, amelyben mindkét háromszéki alakulat az idény során először szerepelhet hazai környezetben. A nehezebb feladat a Kézdivásárhelyi SE-nek jutott, amely szombaton 18 órától a bajnoki álmokat dédelgető, idén 100 éves fennállását ünneplő Bukaresti Rapidot fogadja. Nem a kézdiek számítanak a mérkőzés esélyesének, de a Kolarevic-csapat ígéretéhez híven igyekszik borsot törni a fővárosiak orra alá.  

A belgrádi selejtezőtornáról hazatérő Sepsi-SIC vasárnap 18 órától veszi fel a kesztyűt a CSM Târgoviște ellen, a győzelem kötelező a hatszoros bajnokcsapatunk számára.

Labdarúgás, Szuperliga

A Farul ellen elveszített bajnoki után a Sepsi OSK számára egy újabb komoly erőpróba következik, a Bergodi-legénység hétfőn 21 órától a címtartó Kolozsvári CFR vendégeként lép pályára. A címvédő kolozsváriak két meccsel kevesebbet játszva is a tabella harmadik helyén állnak 22 ponttal, a 30 pontos Farul és a 25 pontos Rapid mögött, de a szintén 22 pontos Hermannstadt és a 19 pontos Sepsi OSK előtt.

A 14. forduló műsora: pénteken 18.15-től FC Argeș – FC Voluntari, 21 órától FC Hermannstadt – FC Rapid; szombaton 15.30-tól FC Botoșani – FC U Craiova, 18 órától Farul – Kolozsvári U, 21 órától U Craiova – Petrolul; vasárnap 14 órától Chindia – Mioveni, 20.30-tól FCSB – Aradi UTA; hétfőn 21 órától Kolozsvári CFR – Sepsi OSK.

Labdarúgás, 3. Liga

Mindkét háromszéki együttes a hazai pálya előnyét élvezheti a szombati, 8. játéknapon a harmadosztályban. A sort a KSE indítja, amely 11 órától a Brassói SR-t látja vendégül a Sinkovits Stadionban. A kézdiek legutóbb nyertek hazai pályán (Székelyudvarhelyt küldték haza pont nélkül), ezt a teljesítményt kéne megismételni a Cenk alattiakkal szemben is, ezzel feledtetve az előző fordulóbeli barcarozsnyói fiaskót (5–0). A Sepsi OSK II. a CS Blejoit fogadja szombaton 15 órától a városi stadionban, a Suciu legénység sorozatban második győzelmét szerezheti meg, mivel az előző körben ugyancsak hazai pályán 3–1-re verte a Zernesti Olimpicot.

A 8. forduló programja: szombaton 11 órától KSE – Brassói SR, 15 órától Sepsi OSK II. – CS Blejoi, Zernest – Păuleşti, Plopeni – Barcarozsnyó, Brassói Kids Tâmpa – Székelyudvarhelyi FC.

Labdarúgás, 4. Liga

Erdővidéki rangadóval folytatódik a megyei labdarúgó-bajnokság, a trónkövetelő Bardoc és a címvédőként éllovas Barót vasárnap 15 órától csap össze. A két együttest csupán egy pont választja el egymástól a rangsorban.

A 6. forduló programja (vasárnap, 15 órától): Szitabodza–Csernáton, Bereck–Papolc, Réty–Nagyajta, Kovászna–Árkos, Zágon–Gelence, Szentkatolna–Kézdiszentlélek, Bardoc–Barót.

Teremlabdarúgás, U19

Az idény első mérkőzésére készül a KSE Futsal U19-es csapata, amely a korosztályos bajnokság 3. fordulójában vasárnap 15.30-tól a Galaci Universitateát látja vendégül a Kicsid Gábor Sportcsarnokban. A 2. csoportban szereplő kézdiek első fordulóbeli meccsét elnapolták.

Atlétika

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör szombaton 20. alkalommal rendezi meg a nagy népszerűségnek örvendő Szentgyörgy Félmaratont. Az 5 km-es táv rajtját 9.30, a félmaratonit 10 órára időzítették a szervezők. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy aki teheti, ma 16 és 19 óra között vegye át a rajtcsomagot a megyei sportigazgatóságon (Bánki Donát utca 25. szám).

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük