Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Saját nevelésű játékosok és idegenlégiósok erősítik a KSE kosárlabdacsapatát

Saját nevelésű játékosok és idegenlégiósok erősítik a KSE kosárlabdacsapatát Sport

Szeptember elején kezdte el a felkészülést a 2023–2024-es idényre az újonnan érkezett idegenlégiósokkal és saját nevelésű ifikkel is megerősödött Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata. A szezon első hivatalos mérkőzésén a kék-fehérek hazai pályán fogadják a Marosvásárhelyi VSK-t a Román-kupa első körében, egy héttel később pedig a bajnokság is elkezdődik.

 

A spanyol Claudio Garcia Morales által edzett lányok sikerrel vették az első, szeptember 9-én rendezett edzőmérkőzést, 78–69 arányban legyőzve hazai pályán a Brassói Olimpia együttesét. Szombaton a tapasztalt saját nevelésű játékosok, illetve az idegenlégiósok mellett játéklehetőséget kapott az idei szezonban a keretet erősítő több ifjú tehetség is. Közülük a folytatásban többen edzhetnek majd a felnőtt csapattal. A sorban két további edzőmérkőzés következik: szerdán, szeptember 13-án 17 órától Brassóban, az Olimpia pályályán, hétvégén pedig a megyeszékhelyen, a Sepsi-SIC ellen méretnek meg a lányok.

Jövő héten indul a szezon

Az otthoni felkészülést követően a KSE első hivatalos mérkőzését hazai pályán, a Kicsid Gábor Sportcsarnokban játssza szeptember 23-án, amikor a Román-kupa selejtező körének odavágóján a Marosvásárhelyi VSK-t fogadja. A visszavágót október 7-én rendezik a Maros-parti együttes otthonában.

A szeptember 30-án startoló, kilenc csapat részvételével rendezett Nemzeti Liga első fordulójában a céhes városiak a Bukaresti Rapid vendégeként lépnek pályára, a második fordulóban, október 14-én hazai pályán a válogatottat is irányító Dan Calancea által edzett Brassói Olimpia csapatát fogadják. A folytatásban Kolozsváron, az U ellen játszanak a lányok, a 4. fordulóban szabadnapos lesz a csapat, majd a CSM Târgoviștet látja vendégül. A 6. körben Marosvásárhelyen játszanak a kék-fehérek, december 2-án a bajnok Sepsi-SIC-et látják vendégül, majd Konstancán méretnek meg. Az alapszakasz odavágóját hazai pályán, az Aradi FCC UAV ellen zárja a KSE.

A felsőház a cél

Lénárt Adolf ügyvezető menedzser lapunk megkeresésére elmondta, bár egyelőre nem ismerik a többi, kivétel nélkül komoly keretváltozáson átesett csapatot és a KSE is a felkészülés kezdeti szakaszában van, céljuk a Román-kupában a selejtező körből a nyolcaddöntőbe jutás, a bajnokságban pedig a felsőház. „További cél a fiatal, tehetséges, saját nevelésű játékosok képzése, nevelése és beépítése a felnőtt keretbe, hogy hosszú távon egyre inkább a saját játékosokra építhessük a csapatot” – hangsúlyozta a vezető.

A KSE az alábbi kerettel kezdte el a felkészülést

Szakmai stáb: Claudio Garcia Morales vezetőedző, Farkas Alpár másodedző, Csutak András és Farkas Gellérd edzők, Rendy Hanna fizioterapeuta.

Játékosok: Kozman Kriszta, Domokos Réka, Bara-Németh Beáta, Milica Mitrovic, Voloncs Orsolya, Anastasia Hayes, Lénart Amanda, Samantha Keltos, Barta Anett, Kádár Helén, Chantel Charles, Tiboldi Luca, Tódor Fanni.

Fotó: KSE Basket

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük