Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kolozsváron a Sepsi OSK

Kolozsvárra utazik a labdarúgó Szuperliga 6. fordulójában a Sepsi OSK, amely hétfőn 17 órától első alkalommal méri össze erejét az újonc Kolozsvári U-val. Az „egyetemisták” nyeretlenek ebben az idényben, az eddig lejátszott öt bajnoki összesen két pontot gyűjtöttek.

A 6. forduló műsora: pénteken 18 órától CS Mioveni – FC Argeș, 21 órától FC U Craiova – FC Petrolul; szombaton 21.30-tól FC Rapid – Aradi UTA; vasárnap 16 órától Hermannstadt – Kolozsvári CFR, 18.30-tól Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova, 21.30-tól FC Botoșani – FCSB; hétfőn 17 órától Kolozsvári U – Sepsi OSK, 19.30-tól Farul – Voluntari.

Kiválóan szerepeltek a magyarok

Kós Hubert 200 méter vegyesen arany-, Késely Ajna 400 gyorson bronzmérmet szerzett a római vizes Európa-bajnokságon. Ezzel a magyar válogatott öt arany-, hét ezüst- és három bronzérmet nyert Rómában, így a vonatkozó éremtábla második helyén zárt. A hazai medencében szereplő olasz válogatott 13–13 arany- és ezüstérem mellett 9 bronznak is örülhetett. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a britek állhatnak fel, ők hiába nyertek ugyanannyi érmet, mint a magyarok, az aranyak és az ezüstök számában alulmaradtak. Románia a 17 éves úszófenomén David Popovici révén két Európa-bajnoki címmel zárt, ezzel a nyolcadik lett az éremtáblázatban.

Jól keresnek

Több fizetési rekordot is megdönt LeBron James, aki szerdán szerződést hosszabbított az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakersszel. A liga legnagyobb sztárja további két idényen át játszik a kaliforniaiaknál – plusz egy évre szóló opcióval –, fizetése 2024-ig 97,1 millió dollár lesz. Előző szerződésének utolsó szezonjában a 37 esztendős James 44,5 millió dollárt keresett, az új megállapodás viszont évi 48,55 milliót garantál neki, ez több mint a jelenlegi rekorder Stephen Curryé. A címvédő Golden State Warriors ásza 48 milliót kasszíroz. A 2018 óta a Lakerst erősítő James új szerződésének letelte után már összesítve 528,9 millió dolláros keresetnél tart majd, ami szintén rekord.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük