Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Belgrádban selejteznek

Belgrádban selejteznek Sport

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) közzétette a női kosárlabda Euroliga selejtezőtornáinak házigazdáit. A Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata Belgrádban vívhatja ki a továbbjutást.

Hirdetés
Hirdetés

A hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes Sepsi-SIC idén is nekivág az Euroliga selejtezőjének, azonban az előző szezonnal ellentétben, idén nem házigazdaként várhatja a megmérettetést, hanem Belgrádba utazik az október 11–13. között esedékes selejtező tornára. A Sepsi–SIC október 11-én a görög Olimpiakosz, október 12-én pedig a házigazda Crvena Zvezda együttese ellen lép pályára. A csoportgyőztes folytatja a legrangosabb európai kupasorozatban, míg a második és a harmadik az Európa-kupában szerepelhet.

A magyar csapatok közül az NB I-ben bronzérmes DVTK-HUN-Therm házigazdája lesz a másik selejtezőcsoportnak, itt még az izraeli Ramla és a török Botas kapott helyet. A 16 klubot felvonultató elitmezőnyben – ahonnan hiányoznak az ukrajnai háború miatt kizárt orosz klubok – alanyi jogon ott lesz a magyar bajnoki címvédő Sopron Basket és az előző szezonban nyeretlenül debütált Atomerőmű KSC Szekszárd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük