Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Cătălina Axente ötödik

A Sepsi-SIC birkózója, Cătălina Axente ötödik lett a strandbirkózó World Series második állomásán a +70 kilogrammos súlycsoportban. A 27 éves címvédő remekül kezdte a sorozatot, hiszen Törökországban aranyérmet szerzett, azonban Spanyolországban nem sikerült dobogóra állnia. Axente a csoportban legyőzte az ukrán Liudmyla Pavlovets Tychynát (3–0), majd kikapott a spanyol Cora Ayude Pallastól (0–3), így nem jutott elődöntőbe. A sorozat harmadik állomásának július 1-jén és 2-án Franciaország, a negyediknek július 9-én és 10-én Görögország, az ötödiknek pedig szeptember 3-án és 4-én Konstanca ad otthont.

A bronz is elúszott

A Barcelona megvédte címét a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a döntetlenre végződött rendes játékidő és hosszabbítás után hétméteresekkel legyőzte a lengyel Lomza Vive Kielcét vasárnap a kölni döntőben. A bronzmeccsen is hetesek döntöttek, a Telekom Veszprém 34–34-es rendes játékidő után hétméteresekkel kikapott a német THW Kiel csapatától. A férfi BL-ben legutóbb a szintén spanyol, az azóta már megszűnő Ciudad Real tudta megvédeni címét, de miután a 2008-as sikerét egy idénnyel később megismételte, bevezették a négyes döntős végjátékot a legrangosabb európai kupasorozatban, és Kölnben még egyetlen csapatnak sem jött összes a címvédés, egészen mostanáig.

Nehéz küldetés

Románia U19-es labdarúgó-válogatottja az Európa-bajnokság döntő tornáján ma 21 órától játssza második csoportmérkőzését a dunaszerdahelyi DAC stadionjában. (Az első mérkőzésen 1–2 Olaszországgal.) Az ellenfél a francia U19-es válogatott, amely az első fordulóban 5–0-ra kiütötte a házigazdákat. Az utolsó fordulóban, június 24-én kerül sor a szlovák–román mérkőzésre, amely valószínűleg arról dönt, hogy ki lesz a csoport-harmadik, ki játszhat az ötödik helyért a másik csoport harmadik helyezettjével. Az Eb-ről a négy elődöntős és az ötödik helyezett kijut az indonéziai U20-as világbajnokságra. A román válogatott mérkőzéseit a közszolgálati televízió (TVR) és a Román Labdarúgó-szövetség internetes tévéje (frf.tv) közvetíti. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük