Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Visszavágnának a vereségért

Tíz nap alatt öt mérkőzés és az így szerzett tíz pont az első helyre repítette a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatát a női Nemzeti Ligában, amely innen várja a ma 19 órakor kezdődő Sepsi-SIC elleni szentgyörgyi csúcsrangadót. A bajnoki címvédő is győzelemmel hangolt az összecsapásra, a Mikes-csapat szombaton Târgoviștén győzött 76–68-ra. A 15. fordulóból elhalasztott mérkőzés az alapszakasz első helyéről fog dönteni. Rossz hír a mieinknek, hogy Anamaria Pop és Daniel Raber nem léphet pályára ezúttal, mivel mindketten az eredetileg január 15-re kiírt találkozó után igazoltak a háromszéki klubhoz. Mint ismert, a tavaly októberi odavágón a piros-fehér mezesek győztek 78–56-ra, viszont a zöld-fehérek a Román-kupa döntőjében visszavágtak (59–53), hetedszer is elhódítva a trófeát. Ma este újabb izgalmas találkozóra van kilátás, jó hír a szurkolóknak, hogy a sportlétesítmények, így a Sepsi Aréna is teljes kihasználtsággal működhet, nincs szükséges védettségi igazolványra és nem kötelező a maszk viselése sem. Jegyeket a mérkőzés előtt a helyszínen lehet vásárolni.

Felmérőn a Sepsi OSK ifi játékosai

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) az utánpótlásképzési stratégia részeként nemrég újabb tehetségkutató edzőtábort szervezett, ezúttal a 17 éven aluliak nemzeti válogatottjának kiegészítése, erősítése a cél. A hagyományossá vált szokás az, hogy van egy alapkeret, és időnként ahhoz csatlakozhatnak a kiszemelt, feltűnt tehetségek. A módszerre azért is szükség van, mert a korosztályos válogatottaknál az életkor változása miatt nagy a fluktuáció, a játékoskeretek cserélődnek.

A bufteai edzőközpontba ezúttal 33 U17-es játékost hívtak meg. A 33 résztvevő közül négyen (!) a Sepsi OSK utánpótlásképzőjéből érkeztek: Rares Maftei és Paul Popa hátvédek, valamint Andrei Ene és Dennis Horciu csatárok. Meglepő módon, a csíkszeredai központú Székelyföld Labdarúgó Akadémiától, illetve FK Csíkszeredától egy játékos sem kapott meghívót. Noha a sport szemszögéből nem szempont, a 33 tagú névsorban egyetlenegy magyar sincs. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük