Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Sokgólos vereségek

Van még hova fejlődnie a romániai U19-es teremlabdarúgó-válogatottnak, amely nemrég csúfosan leszerepelt a szerbiai felkészülési turnén, ahol sorrendben Bosznia-Hercegovinával, Fehéroroszországgal, valamint a házigazda Szerbiával mérkőztek meg. Amint arról beszámoltunk, a Robert Lupu által dirigált keretbe az FK Székelyudvarhely két játékost –  Boga Richárdot és Csog Jánost –, a Kézdivásárhelyi SE és a Marosvásárhelyi VSK egy-egy játékost delegált Barbócz Norbert, valamint Nagy Tamás révén. A román válogatott Bosznia Hercegovinától 7–0-ra, Fehéroroszországtól 5–2-re, míg a házigazda Szerbiától 5–0-ra kapott ki. A fehéroroszok elleni két találatból ez egyik Csog nevéhez fűződött.

Rekorddöntögetés liverpooli módra

A Liverpool kétgólos sikert aratott az Interanzionale vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az angol csapat góljait Roberto Firmino és Mohamed Szalah szerezték. Az egyiptomi játékos történelmet írt, ő lett az első a BL történetében, aki zsinórban 8 idegenbeli meccsen betalált. Az előző szezon csoportkörében kezdte az Atalanta és a Midtjylland ellen, majd a Leipzig elleni nyolcad-, illetve a Real Madrid elleni negyeddöntőben is eredményes volt. A mostani sorozatban pedig az Inter előtt a csoportban valamennyi riválisnak (Milan, Porto, Atlético) betalált idegenben. Szalah előtt korábban csak Peter Crouch tudott eredményes lenni ugyanabban a BL-szezonban a Milan és az Inter ellen, még 2010–2011-es szezonban a Tottenham színeiben.

De nem csak számára volt történelmi a szerdai találkozó, hiszen Jürgen Klopp 50. BL-meccsét nyerte meg, ezzel ő lett az első német edző, aki elérte ezt a számot. A Pool hét egymást követő győzelme egy kupasorozatban rekord a klub történetében, eddig erre csak a Manchester City volt képes az angol együttesek közül, még 2020 decembere és 2021 májusa között. A Liverpool összességében a negyedik klub, amely a BL-rajt kezdete óta hét egymást követő mérkőzést nyert, a Bayern (11, 2019/2020), a Barcelona (9, 2002/2003) és a Real Madrid (7, 2014/15) után.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük