Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb angol–magyar

Újabb angol–magyar Sport

Az angol labdarúgó-válogatott Wolverhamptonban fogadja majd a magyar együttest június 14-én, a Nemzetek Ligája 2022/23-as idényében.

Az angol szövetség (FA) csütörtöki tájékoztatása alapján a tavalyi kontinensbajnokságon döntős csapatuk három nappal korábban szintén a Wolverhampton Wanderers otthonában találkozik majd az Európa-bajnok olaszokkal. Az Eb-döntő „visszavágóját” zárt kapuk mögött kénytelenek rendezni az európai szövetség (UEFA) büntetése miatt, a magyarok elleni találkozón azonban már lehetnek nézők.

Hirdetés
Hirdetés

Az FA kiemelte, 1956 óta először lép pályára a Molineux Stadionban az angol válogatott, amely abban az évben december 5-én világbajnoki selejtezőn 5–2-re legyőzte a dán gárdát. A nemzeti együttes hagyományos otthona a londoni Wembley Stadion, de az elmúlt években a világversenyek előtt pályára lépett Sunderlandben, Manchesterben, Leedsben, Middlesbrough-ban, Leicesterben és Southamptonban is.

Az angolok első NL-meccsüket június 4-én Budapesten játsszák, a csoport negyedik tagja Németország. Az A divízióból a négy csoportgyőztes a négyes fináléban szerepelhet, míg a négy csoportutolsó kiesik a másodosztályt jelentő B divízióba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük