Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Új edzőközpont az ifjúságnak

Snagov község – ismert üdülőtelep – önkormányzata megállapodást kötött a Román Labdarúgó-szövetség vezetőivel a kölcsönösség jegyében. E szerint a település a román utánpótlás válogatottak (lányok, fiúk) rendelkezésére bocsátja a Voința (Akarat) sportegyesület pályáit, a szakszövetség pedig anyagilag (például egy teljes gyepszőnyeg-készlettel) támogatja a község futballegyesületét. (A Sportul Snagov két-három évvel ezelőtt még az élvonalba jutással kacérkodott, hetekig vezette a másodosztályú bajnokság tabelláját, vagy osztályozós helyeken állt.)

A snagovi lesz a harmadik utánpótlás edzőbázisa a Román Labdarúgó-szövetségnek. A másik kettő közelebb van Bukaresthez, egyik Mogoșoaia községben, a másik Buftea városban. Egyik vagy másik helyen szoktak gyülekezni az ifjúsági válogatottak a felmérőkön, mérkőzések előtti felkészüléseken, a jövőben bővülnek a lehetőségeik.

Győzelemmel búcsúztak

A Koreai köztársaság elleni győzelemmel (35–28) véget ért a magyar női kézilabda-válogatott számára a világbajnokság, amely a szövetségi kapitány Golovin Vlagyimir szerint sikertelen volt, mivel nem valósult meg a célkitűzés, azaz a negyeddöntőbe kerülés. Ettől függetlenül tanulási folyamatként tekint a tornára, amelyben a játékosokkal együtt komoly tapasztalatokra tett szert. „Kár foglalkozni a hiányzókkal. A sport az olyan, aki itt van, azzal kell főzni, velük kell elérni a célokat” – szögezte le. A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35–29-re, Csehországot szombaton 32–29-re győzték le, Németországtól hétfőn 25–24-re kikaptak, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal. A középdöntőben szerdán Dániától 30–19-es vereséget szenvedetek, és pénteken már Kongó legyőzése (30–22) előtt kiderült, hogy nem juthatnak tovább a negyeddöntőbe.

Dánia és a házigazda Spanyolország is százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott negyeddöntőbe. A spanyolok 27–24-re nyertek Brazília ellen, ezzel a IV. csoport élén végeztek, és a negyeddöntőben a németekkel találkoznak. Utóbbiak a III. csoport utolsó meccsén 32–16-ra kikaptak Dániától, amelynek így Brazília lesz az ellenfele a nyolc között.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük