Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tíz dobogós hely

Nyolc klub részvételével zajlott az Én úszom elnevezésű viadal hetedik kiírása a sepsiszentgyörgyi uszodában, ahol a házigazda Ciprian SK sportolói tíz dobogós helyezést szereztek meg. Eredményeik: első hely: Tóthpál Márk (50 m hát), Bertold András Bohm (50 m gyors, mell és hát), Zelenák Dávid (50 m gyors és pillangó); második hely: Teodora-Claudia Ghican (50 m mell), Tóthpál Márk (50 m gyors), Lucian-Constantin Puiu (50 m mell és hát); harmadik hely: Lucian-Constantin Puiu (50 m gyors), Teodora-Claudia Ghican (50 m hát), Gáll Tamara (50 m pillangó), Nobert-Andrei Sârbu (50 m gyors, mell és hát).

Ansu Fati Messi nyomdokain

Az FC Barcelona labdarúgócsapata bejelentette, hogy Ansu Fati örökli meg a Paris Saint-Germainhez távozó Lionel Messi legendás mezszámát, a 10-est. A hatszoros aranylabdás argentin klasszishoz hasonlóan a klub akadémiáján, a La Masián nevelkedett Fati az előző szezonban hat bajnokin négy gólt szerzett, majd novemberben, a Real Betis elleni 5–2-es siker során megsérült a térdszalagja. Többször is meg kellett műteni, az edzéseket csak idén augusztusban tudta újrakezdeni. A Marca információja szerint a 18 esztendős támadó szeptemberben térhet vissza a pályára – a 2020–2021-es idényben viselt 22-es helyett immár a 10-es mezben.

Kanada a világbajnok

A házigazda kanadai válogatott nyerte a Calgaryban rendezett női jégkorong-világbajnokságot, miután a keddi döntőben hosszabbítás után legyőzte az Egyesült Államokat. Női vb-t 1990 óta rendeznek, az első nyolc tornát Kanada nyerte, azóta viszont az Egyesült Államok az aranyérmek számát tekintve feljött rá, és ha most is sikerült volna megvédenie a címét, utolérte volna nagy ellenlábasát. Kanada azonban megnyerte a 11. aranyérmét, és kettőre növelte a különbséget. Az együttesnek 2012 után sikerült ismét az élen végeznie, és letaszítani a trónról a 11. ezüstérmét begyűjtő amerikai válogatottat. A bronzérmet a finnek szerezték meg. A fennállása első elit vb-jén szereplő magyarok a kilencedik helyen zártak Calgaryban, és jövőre szintén az élvonalban szerepelhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük