Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódnak a vb-selejtezők

Folytatódnak a vb-selejtezők Sport

A magyar labdarúgó-válogatott egy hét alatt három világbajnoki selejtezőt játszik. Ma este Angliával csap össze a Puskás Arénában, három nappal később Albániában lép pályára, majd újabb három nap múlva Andorrával játszik ismét Budapesten. Románia ma 21.45-től Reykjavikban méri össze erejét Izlanddal, majd Liechtensteint fogadja, illetve Észak-Macedóniába látogat.

Egy sikert már a találkozók előtt elkönyvelhet a magyar együttes, a transfermarkt.com szakportál adatai szerint története során először 100 millió euró felett (104.95 millió) van a válogatott keret játékosainak összértéke. (Ez azt a 26 játékost jelenti, akiket Marco Rossi kijelölt a három találkozóra.)

A legértékesebb továbbra is Szoboszlai Dominik (25 millió), rajta kívül Willi Orbán és Sallai Roland (16–16) és Gulácsi Péter (13) értéke haladja meg a 10 milliót. A keret értékének növekedésében jelentős szerepet játszott az Eb-részvétel és az ott mutatott teljesítmény, a Bundesligában szereplő magyarok kiegyensúlyozott teljesítménye és a Ferencváros BL-szereplése is.

A Magyarországon játszók közül jelenleg Dibusz a legértékesebb labdarúgó a keretből (2.5 millió), az ő értékének növekedése szembetűnő, egy év alatt a duplája lett, hiszen tavaly júniusban „csak” 1.2 millió euróra taksálták. Mindenkinél nagyobbat ugrott a Fenerbahce légiósa, Szalai Attila értéke, hiszen tavaly október óta közel megtízszereződött a hátvéd értéke, az akkori 800 ezer euró után jelenleg 7 millióra tartják.

Az Anglia elleni találkozó a Puskás Arénában ma 21.45-kor a 2015-ös Bajnokok Ligája döntőjét is vezető török Cüneyt Cakir sípjelére kezdődik. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar–angol labdarúgó-mérkőzések történelme 1908 óta íródik. Azóta 22-szer játszott egymással a két ország válogatottja, a legismertebb ezek közül az 1953. november 25-i londoni meccs eredménye. Az angolok a találkozót az „évszázad mérkőzése” néven harangozták be, ami végül teljesült is, ugyanis a magyarok történelmet írva, 6:3 arányban, 105 ezer néző előtt legyőzték a hazai pályán 90 éve veretlen Angliát. A magyar válogatott kezdője, az Aranycsapat névsora az eltelt évtizedekben már az általános iskolában tanult hét vezér népszerűségét is megelőzte: Grosics, Buzánszky, Lóránt, Lantos, Bozsik, Zakariás, Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Czibor.

Az eddigi utolsó magyar győzelem az 1962-es chilei világbajnokságon született (2–1), az azóta eltelt 59 évben a magyar válogatott egyetlenegyszer sem tudta legyőzni Angliát, sem barátságos meccsen, sem tétmérkőzésen. 1962 óta tizenhárom alkalommal találkozott egymással a két alakulat, ebből két döntetlen mellett tizenegyszer az angolok örülhettek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük