Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Lengyel siker a körversenyen

A lengyel Alan Banaszek, a Mazowsze Serce Polski versenyzőjének sikerével zárult a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny 15. kiírása. Az összetettbeli második helyen az osztrák Daniel Auer, a harmadikon az olasz Andrea Guardini végzett. A csíkszeredai Team Novák versenyzői közül a kolumbiai Wilmar Molina Rico érte el a legjobb összetettbeli helyezését, a dél-amerikai 29 másodperccel a győztes mögött a 18. helyen zárt. Banaszek a legértékesebb piros mez mellett a legjobb sprinternek járó sárgát is kiérdemelte, míg a legjobb hegyimenő (zöld trikó) a Giotti Victoria brassói kerékpárosa, Emil Dima lett. A 23 év alatti versenyzők (piros-fehér trikó) kategóriáját az olasz Andrea Gatti nyerte, a legjobb magyarnak járó világoszöld mezzel díjazták Istlstekker Zsoltot, ugyanakkor Emil Dima a zöld mellett a vereseny legjobb romániai kerékpárosának megítélt kék trikót is hazavihette. A csapatversenyben a lengyel Mazowsze Serce Polski bizonyult a legjobbnak

Címvédés maratonban

A kenyai Eliud Kipchoge megvédte címét férfi maratonfutásban a tokiói olimpia zárónapján, vasárnap. A 36 éves atléta – aki 2019 októberében, Bécsben elsőként teljesítette 2 órán belül a maratont 1:59:40 órás idővel – a harmadik versenyző az ötkarikás játékok történetében, aki két egymást követő olimpián győzött a 42,195 kilométeres távon. A hivatalosan 2:01:39 órával világcsúcstartó Kipchoge végig az élmezőnyben futott, és a 35. kilométertől már egyedül vezetett. Mögötte meglepetésre holland és belga maratonista érkezett a célba. Férfi maraton, olimpiai bajnok: Eliud Kipchoge (Kenya) 2:08:38 óra, 2.  Abdi Nageeye (Hollandia) 2:09:58, 3. Bashir Abdi (Belgium) 2:10:00.

Egy korszak vége

Csütörtök este az FC Barcelona bejelentette, hogy Lionel Messi nem hosszabbítja meg június végén lejárt szerződését, pontosabban nem ír alá újat, és távozik a csapattól. A 34 éves Messi 2000-ben került a Barcelonához, három évet töltött az utánpótlásban, azután pedig a felnőttcsapatban játszott, ahol 2005-től 10 bajnoki címet, 7 Spanyol Kupát, 8 spanyol Szuperkupát, 4 Bajnokok Ligáját, 3 európai Szuperkupát és 3 klubvilágbajnokságot nyert.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük