Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Vendéggyőzelmek a BL-ben

Hiába támadott jóval többet és alakított ki rengeteg gólszerzési lehetőséget a Bayern München, Kylian Mbappé duplájára építve a vendég Paris Saint-Germain 3–2-re nyert a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai játéknapján. A másik ágon, a portugál járványügyi korlátozások miatt a Sevillában lejátszott első mérkőzésén a Chelsea 2–0-ra győzött a Porto ellen.

Jön a várva várt könnyítés

A Román Ifjúsági és Sportminisztérium közlése szerint a belföldi versenysorozatokban érdekelt sportolók ezentúl használhatják a koronavírus kimutatására alkalmas gyorsteszteket. Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter, illetve Vlad Voiculescu egyészségügyi miniszter aláírták azt a rendeletet, amely engedélyezi az antigén alapú gyorstesztek használatát a sportolóknak. A rendeletet hamarosan közzéteszik a Hivatalos Közlönyben, és annak megjelenése után hatályba lép. Ez a várt szabálymódosítás elérhetőbbé teszi a sportolói tevékenységet, és anyagilag is megkönnyíti a versenyzők feladatát, akik eddig nehézségekkel küszködtek” – olvasható az ifjúsági és sportminisztérium közösségi oldalán. Ezzel a döntéssel legfőképp az amatőr sportolókat, illetve csapatokat segítik, hiszen a gyorstesztek jóval kevesebbe kerülnek, mint a PCR típusú tesztek, utóbbi magas költségei gátat szabtak az amatőr, vagy ifjúsági versenyek, illetve bajnokságok megszervezésének.

Nem indulnak az olimpián

A koronavírus-járvány miatt a Koreai NDK sportolói nem vesznek részt a nyári, tokiói olimpián. A döntést azért hozták meg, hogy „megvédjék versenyzőiket a világméretű egészségügyi válságtól, amelyet a Covid-19 okozott”. Észak-Korea azon kevés országok közé tartozik, amelyek eddig egyetlen koronavírusos megbetegedést sem jelentettek. Phenjan már tavaly lezárta a határait annak érdekében, hogy a vírus ne jusson be, megfigyelők szerint azonban a betegség jelen van az országban. Ez lesz 1988 óta az első alkalom, hogy a Koreai NDK hiányozni fog a nyári olimpiáról, akkor a hidegháború miatt bojkottálta a szöuli játékokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük