Felhívás!

Jobb játékot várunk!

Jobb játékot várunk! Sport

Az alapszakasz utolsó fordulójához érkezett a labdarúgó 1. liga mezőnye, a Sepsi OSK szombaton 19 órától az éllovas FCSB-t látja vendégül. A bajnoki álmokat dédelgető fővárosiak ellen sokkal többre lesz szükség, mint amit a sepsiszentgyörgyiek legutóbb Aradon mutattak, reméljük ezúttal fejben is ott lesznek a pályán a piros-fehér mezesek, és motiváltan, nem kényszerből vállalják a játékot.

A bajnokság két legjobb támadóalakzattal rendelkező együttese csap össze szombaton Sepsiszentgyörgyön. A bukaresti kirakatcsapat csak úgy ontotta a gólokat az idényben, eddig 56 találatot jegyeztek, ebből 21-et idegenben. A kapott gólok tekintetében sem kell szégyenkezniük Anton Petrea tanítványainak, hiszen 2021-ben mindössze hat gólt kasszíroztak. Ezzel szemben a Sepsi OSK az eddigiekben 42 gólt szerzett, ebből 20-at hazai pályán. Leo Grozavu tanítványai a 30 kapott gólból 17-et a második félidőben kapták.

„Nagyon nehéz mérkőzésünk lesz a bajnoki címre törő FCSB ellen. Az előző fordulóban úgy éreztem, a játékosok hátradőltek, megelégedtek azzal, hogy felsőházba jutottunk. A playoff-hely biztosítása alapvető cél volt ebben az idényben, azonban ennél többet akarunk. Remélem, a labdarúgók összeszedik magukat, mert nem akarunk szégyenkezni. Több ambícióval és megfelelő hozzáállással egy jobb eredmény elérésére törekszünk hazai pályán az alapszakasz utolsó fordulójában. Az eltiltott Niczuly helyett ezúttal Fernández véd, a spanyol is jó kapus, esélye van bizonyítani, mivel ebben az idényben kevesebb szerephez jutott. A vezetőség a játékosokat mindig motiválta, mindent megkaptak, amire szükségük volt. Fejben kell erősek legyenek, magukat kell ösztönözzék, bár véleményem szerint, amikor egy játékos az FCSB ellen játszhat, már önmagában az is komoly motiváció kellene legyen” – fogalmazott Hadnagy Attila, a Sepsi OSK ügyvezető igazgatója.

Ami a két együttes közti örökmérleget illeti, az eddigi kilenc találkozóból hatot a fővárosiak nyertek, kétszer osztozkodtak a pontokon (legutóbb 2020. december 21-én, 1–1), egy alkalommal pedig a sepsiszentgyörgyiek győztek (2018. december 5., 4–2). Mondhatjuk, hogy a szombati mérkőzésnek nincs tétje, de ez nem lenne igaz, hiszen a felsőházban minden pontra szükség van, ha európai kupában szeretne játszani a csapat. Még akkor is, ha ezeket a rájátszás előtt megfelezik…

Labdarúgó 1. liga, alapszakasz, a 30. forduló műsora: ma 17.30-tól Astra Giurgiu – Aradi UTA, 20.30-tól Dinamo – Academica Clinceni, FC Voluntari – FC Botoșani, FC Argeș – Chindia; szombaton 19 órától Sepsi OSK – FCSB; vasárnap 21.30-tól Craiova – Kolozsvár; hétfőn 17.30-tól Jászvásári Poli – Hermannstadt, 20.30-tól Viitorul – Medgyesi Gázmetán.

Idegenben a 3. ligás csapataink

Szombaton idegenben küzdenek a pontokért a háromszéki csapatok a harmadosztályos pontvadászat 15. fordulójában. A Kézdivásárhelyi SE 14 órától a Brassói SR vendége lesz, míg a Sepsi OSK II. 17 órától a Barcarozsnyói Olimpic Cetate otthonában játszik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások