Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Továbbjutottak az országosra

Csütörtöktől vasárnapig Târgoviște adott otthont a felnőtt és ifjúsági II-es birkózók Román-kupájának, egyben országos egyéni kvalifikációs turnéjának, amelyen a Sepsi ISK, a Sepsi–SIC és a Sepsiszentgyörgyi MSK sportolói egyaránt képviseltették magukat. Mindhárom csapat jól teljesített ezúttal, a viadalra nevezettek mind továbbjutottak az országos döntőre.

A Sepsi ISK tizenegy birkózója közül hárman a felnőttek mezőnyében versenyeztek, közülük Kertész Mátyás (57 kg) második, Buna László (65) és Józsa Máté (57 kg) hatodik lett, az ifik közt Sere Barbara (69 kg) első, Delne Csaba (48 kg), Kovács Kázmér (51 kg) és Bilibok Szabolcs (55 kg) pedig az ötödik helyen zárt (edző: Kertész Dávid, Hatos Péter, Barabás György). A Sepsi–SIC két birkózólánya – Nagy Anikó (57 kg) és Mădălina Linguraru (50 kg) – a felnőttek közt 3. helyen végzett. A Sepsiszentgyörgyi MSK sportolói az ifjúsági II-es, azaz a kadett korosztályban voltak érdekeltek: Andrei Rethe (60 kg) és Orbán Lóránt (70 kg) döntőt veszítve második lett (edző: Mátéfi Árpád, Barabás György).

A négynapos küzdelemsorozaton nem volt jelen a Sepsi–SIC kiválósága, a többszörös országos bajnok Incze Kriszta, aki a román birkózóválogatottal együtt gőzerővel készül Izvorani-ban a március 18–21. között Budapesten megrendezendő európai olimpiai kvalifikációs tornára.

Kovács fúj a címvédőnek

Újból feladatot kapott a legjelentősebb labdarúgó klubsorozatban, a Bajnokok Ligájában Kovács István. A nagykárolyi sípmester ma este Münchenben vezeti a Bayern és a Lazio közötti nyolcaddöntő visszavágóját. A játékvezetői csapat tagja továbbá Románia másik Elit kategóriás játékvezetője, az aradi Ovidiu Hategan is, aki ezúttal a negyedik bíró szerepét töltheti be. Ez lesz Kovács harmadik mérkőzése a BL idei kiírásában, érdekesség, hogy eddig mindkét alkalommal a vendégek nyertek 2–1-re, előbb a Bayern a Lokomotiv Moszkva, majd a Borussia Dortmund a szintén orosz Zenit Szentpétervár otthonában. Ennek alapján tehát ezúttal a Laziónak kellene nyernie… Az első találkozón amúgy a Bayern 4–1-re nyert Rómában.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük