Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiemelkedő eredmény

Kiemelkedő eredmény Sport

A Román Sí- és Biatlonszövetség február 8. és 11. között tartotta az alpesi sízők országos bajnokságát. A három utánpótlás-korosztály számára kiírt megmérettetésnek a predeáli Clăbucet pálya adott otthont. A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club Ski Team versenyzője, Bíró Maja műlesiklásban a harmadik lett, így bronzérmet szerzett.

A szervezés kifogástalan volt, a terepet kitűnően előkészítették, így a sízők zavartalanul harcolhattak a bajnoki érmekért három korosztályban (HC, U14, U16). A sepsiszentgyörgyi csapatot Bíró Maja és Rareș Hinti képviselte Bocz Attila edző irányításával.

Hirdetés
Hirdetés

A háromszéki sízők a szentgyörgyi sícsapat és a városi sítörténelem újabb szép eredményét könyvelhették el, Bíró Maja műlesiklásban bronzérmes lett a 14 év alatti korosztályban. Óriás-műlesiklásban a sepsiszentgyörgyi lány szintén éremért harcolhatott volna, azonban a rajtnál hiba történt, amely miatt három másodperc késéssel indulhatott, végül a nyolcadik lett, alig több mint 1 másodperccel lemaradva a második helytől. Rareș Hinti a műlesiklás második futamában kiesett, óriás-műlesiklásban a 20. helyen zárt egy nagyon erős mezőnyben.

Bíró Maja támogatója ezután a Rossignol lesz, ugyanakkor a csapat köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, a Depo, a Toro Impex, a Bertis, a Bohe Car és a Kaban Hotel támogatását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük