Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Történelmet írt a Sepsi-SIC!

Történelmet írt a Sepsi-SIC! Sport

Szenzációs teljesítménnyel vette az Európa-kupabeli nyolcaddöntős akadályt a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, amely történelmet írt azáltal, hogy hosszabbításban legyőzte a Lointek Gernika Bizkaia együttesét, és bejutott a második számú kupasorozat legjobb nyolc alakulata közé.

Hirdetés
Hirdetés

Fantasztikus első félidőt játszott a Tobin, Gardner, Mandache, Pasic, Gödri-Părău kezdőötössel felálló Sepsi-SIC, annak ellenére, hogy nem ő számított a találkozó esélyesének. Nogaye Lo szerezte a mérkőzés első kosarát a baszk együttesnek, amelyre Jovana Pasic higgadtan értékesített büntetőkkel válaszolt. Jobban kezdett a sepsiszentgyörgyi együttes, amely Gardner, Gödri-Părău és Tobin pontjaival 6–12-re meglépett. Anda Mandache szédítő pontossággal dobott távolról, azonban nem mindenik dobása ért három pontot, mivel rendre lelépte a vonalat, ám ennek ellenére egyre nőtt a mieink előnye. 8–17-es állásnál kénytelen volt időt kérni a vendégek vezetőedzője, Mario Lopez, hasztalanul, mert tanítványai kihagyták a lehetőségeiket, míg a zöld-fehérek, Mandache és Pasic vezérletével kétszámjegyűvé növelték a különbséget, a Sepsi-SIC 12 pontos különbséggel húzta be az első negyedet (14–26).

Mandache duplája vezette fel a második negyedet, majd felváltva estek a kosarak, 23–34-es állásnál Zoran Mikes időkéréssel próbálta megakadályozni a gyors kosárváltást. A 18. percben hat pontra faragta hátrányát a baszk együttes (28–34), de jókor villant Gardner és Mandache, majd Pasic büntetői visszaállították a kétszámjegyű különbséget a nagyszünetre: 31–41.

Villámrajtot vett a harmadik negyedben a Sepsi-SIC, jól elkapták a fonalat a szentgyörgyiek, Mandache és Pasic is elsüllyesztett egy-egy távolit, majd tovább növelték fórjukat. 40–57-nél alakult ki a legnagyobb különbség a felek között, 41–57-ről vágtak neki a záró szakasznak. Háromszéki szempontból hektikusan alakult az utolsó negyed, sorozatosan eladott labdák és elhibázott lehetőségek tarkították játékukat, míg a vérszemet kapott vendégcsapat fokozatosan zárkózott. A végletekig kiélezett véghajrában a Mikes-csapat nem találta játékát a támadóoldalon, a mieink rosszul választották ki a dobásaikat, mindössze tíz pontot termeltek, lehetőséget adva az ellenfélnek a kiegyenlítésre (61–61). A végjátékban felváltva szórták a pontokat a felek, így a lefújás pillanatában 67–67 állt az eredményjelzőn, következett az öt perces hosszabbítás.

Rendkívüli izgalmakat tartogatott a ráadás, amelyben nem engedte el egymást a két gárda, pattanásig feszültek az idegek, drámai végjáték alakult ki. A mieink bizonyultak higgadtabbnak, Ruzickova, Gardner, Pasic és Mandache pontjainak köszönhetően behúzták a történelmi győzelmet! A Sepsi-SIC fennállása során először bejutott az Európa Kupa legjobb nyolc csapata közé! Zoran Mikes együttese készülhet a csütörtökön 19 órától kezdődő Reyer Venezia elleni elődöntőre.

Női kosárlabda Európa Kupa, nyolcaddöntő: Lointek Gernika Bizkaia – Sepsi-SIC 73–76 (14–26, 17–15, 10–16, 26–10, 6–9). Lointek: Cornelius 2, Ivanovic 14/9, Ginzo 2, Roundtree 15/3, Buch 14/6, Lo 15/3, Arrojo7, Bjorklund 2, Ariztimuno 2. Edző: Mario Lopez. Sepsi-SIC: Pasic 16/3, Ruzickova 10, Mandache 21/12, Gödri-Părău 6, Gardner 19/6, Ghizilă, Pavlopoulou 2, Orbán, Tobin 2. Edző: Zoran Mikes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük