Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Az edzőtermek megnyitását kérik

Az edzőtermek újranyitásáért indítottak petíciót a sepsiszentgyörgyi edzők, szülők, diákok. A termeket egyelőre két hétre zárták be ismét. Nincs megalapozottsága annak, hogy zárva tartanak az edzőtermek, fitneszcentrumok Sepsiszentgyörgyön, ugyanis minden előírást betartottak, a mozogni vágyók száma pedig amúgy is megcsappant – vélik a helyi edzők, akik online petíciót indítottak az újranyitás érdekében. Az aláírók hangsúlyozzák: nem értik a döntést, ugyanis a sportolók most a szomszédos városok edzőtermeibe járnak, olyan helyekre, ahol szintén vörös kód van, ennek ellenére nem zártak be a mozgásközpontok. Mint írták, minden előírást betartottak és betartanak a jövőben is: fertőtlenítenek, megtartják a másfél méter távolságot, járványtani szűrést végeznek a belépőkön, és az edzések is biztonságban zajlanak. Azt kérik a megyei készenléti bizottságtól, hogy nyissák meg újra az edzőtermeket, hiszen a mozgás fontos, erősíti az immunrendszert. Azt is abszurdumnak nevezték, hogy a profi sportolók, harcművészetet tanulók kesztyűben és maszkban edzhettek csak, és egymástól két méterre, amikor ezeknél az edzéseknél fontos a testi kontaktus, viszont most akár ezt is elfogadják, csak kinyithassanak. A petíciót a héten lehet aláírni, eddig mintegy 561 személy látta el kézjegyével. (bús)

Gálameccsek a BL-ben

Ma 22 órától második csoportmérkőzését játssza a Ferencváros a Bajnokok Ligájában, a magyar bajnok a Dinamo Kijevet látja vendégül a Groupama Arénában. Az FTC múlt kedden a nyitófordulóban 5–1-re kapott ki az FC Barcelona otthonában, míg a Dinamo hazai pályán szenvedett 2–0-s vereséget a Juventustól. A Fradira a papíron leginkább nyerhető meccs vár, magyar csapatnak ugyanakkor még soha nem sikerült otthon tartania a három pontot a Bajnokok Ligájában. A párosítás legérdekesebb szereplője Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője, aki a pályán és a kispadon is nagy sikereket ért el az ukrán klubbal.

A csoport másik mérkőzésén a két sztárcsapat, a Juventus és a Barcelona csap össze. Ez lesz a Juventus 200. fellépése a Bajnokok Ligájában, ahol kereken a 100. sikerét gyűjtheti be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük