Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

A 29. Háromszék Triatlon

Az Alpin Sport Egyesület szervezésében szombaton Sepsikőröspatak és Sugásfürdő ad otthont a 29. Háromszék Triatlonnak, amely idén egyben tereptriatlon országos bajnokság is. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a lakók figyelmét, hogy ma 12 órától kezdődően egészen szombaton 18 óráig Sugásfürdőn nem lesz lehetőség a parkolásra. Az ország legrégebbi triatlonversenyén öt kategóriában lehetett nevezni, a szervezők szerint a helyek beteltek, a helyszínen nem tudnak jelentkezőket fogadni. A triatlonisták a kőröspataki tónál rajtolnak, ezt követően kerékpárral folytatják a megmérettetést, majd Sugásfürdőn futással fejezik be a versenyt.

Elmarad a székelyudvarhelyi forduló

A résztvevő lovardavezetők és edzők úgy döntöttek, hogy elmarad a Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság hét végére tervezett, székelyudvarhelyi fordulója. Bár a verseny Facebook-oldalán halasztásról beszélnek, az időpontról egyelőre nem lehet pontosabbat tudni. Ami biztosnak látszik az az, hogy szeptember 5-én, a gyergyószentmiklósi Székelyföldi Lovas Ünnep keretében megszervezik a sorozat döntőjét.

Szőcs „hazatért”

Visszatért a Brassói Corona jégkorongcsapatához a kézdivásárhelyi Szőcs Zalán, aki az elmúlt négy évben a DVTK Jegesmedvék csapatait erősítette. A jégkorong alapjait Kézdivásárhelyen elsajátító hokista az U16-os korosztályig játszott Brassóban, 2016-ban igazolt Miskolcra. A Diósgyőrrel a magyar és az osztrák ifjúsági ligákban is kipróbálhatta magát. „A 183 centiméteres, 74 kilós játékos nagyon gyors és technikás támadó, a romániai jégkorong nagy reménységei közé tartozik” – írja a 19 éves sportolóról a brassói klub. Szőcs a 2019–2020-as idényben 31 magyar bajnokin lépett jégre a DVTK Jegesmedvék U21-es alakulatában: a kanadai táblázaton 30 pontot ért el, 16 gólja mellett 14 asszisztja volt.

Tenisztanfolyam kezdőknek és haladóknak

A sepsiszentgyörgyi tenisz klub tanfolyamot indít gyerekek és felnőttek számára – kezdőknek és haladóknak egyaránt. Érdeklődni Kósa Ferenc mérnök, diplomás teniszoktatónál a 0744.379.072-es telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük