Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A bajnok ellen a Sepsi OSK

A bajnok ellen a Sepsi OSK Sport

Kőkemény összecsapásra készül a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely szombaton este a bajnoki címtartó Kolozsvári CFR ellen veszi fel a kesztyűt az élvonalbeli bajnokság 2. körében. A sepsiszentgyörgyi alakulat vezetőedzője biztosított mindenkit, hogy nem feltartott kezekkel állnak ki a bajnok ellen, akit még sohasem sikerült legyőzniük.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR története során kilenc alkalommal találkozott egymással, a háromszéki együttes még egyszer sem győzött a hatszoros bajnok ellen, mindössze egyszer osztozkodtak a pontokon, nyolcszor pedig a Szamos-parti gárda örülhetett. A csapatok legutóbb tavaly decemberben játszottak bajnokit, akkor 1–0-ra nyertek a kincses városbeliek. Mint ismeretes, az OSK számára 1–0-s vereséggel kezdődött az idény, biztató játék ellenére Craiovával szemben hajtottak fejet a nyitányon. A címvédő CFR ellenben 2–1-re győzött az Academica Clinceni vendégeként.

– A sors nem volt túl kegyes hozzánk, mivel a bajnokság kezdetén a legerősebb csapatokkal találkozunk, nincs ez másként szombaton sem, amikor a bajnoki címvédő ellen játszunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy mire képes a bajnokcsapat, tudjuk, hogy komoly játékerőt képviselnek, főleg hazai pályán, de minket sem szabad leírni, mivel szeretnénk feledtetni a Craiova elleni vereséget, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ponttal, vagy pontokkal térjünk haza. Tudjuk, hogy kivel játszunk, felkészültünk az előttünk álló kihívásra – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Leo Grozavu.

A vezetőedző abbeli reményét is kifejezte, hogy igazságos bíráskodásban lesz részük, részrehajlás és tévedések nélkül, keserűen megjegyezve, hogy mifelénk a játékvezetők jobban figyelnek arra, ami a pálya szélén történik, mint magára a játékra. Leo Grozavu szerint időbe telik, amíg összerázódik a csapat, és az új szerzemények beilleszkednek, de bízik benne, hogy hamarosan úgy mutatnak majd a pályán, ahogyan azt elvárják tőlük. Elégedetten nyilatkozott az új játékosokról, mint mondta, nem véletlenül kerültek a csapathoz, ugyanakkor elismerte, hogy csatárposzton erősítésre van szükségük, de U21-es játékost is keresnek.

A klub szerda délután jelentette be, hogy távozik a házi gólkirály Goran Karanovic. A szerb származású 32 éves svájci támadó tavaly nyáron érkezett Sepsiszentgyörgyre, 33 tétmérkőzésen 13 gólt lőtt, ezzel ő végzett a házi góllövő lista élén. Karanovic a 11. labdarúgó, aki idén távozott Sepsiszentgyörgyről, ezt megelőzően Ronaldo Deaconu intett búcsút az OSK-nak, a 23 éves középpályás a Medgyesi Gázmetán színeiben folytatja.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, a 2. forduló programja: ma 18 órától Medgyesi Gázmetán – FC Argeș, 21 órától Aradi UTA – FC Voluntari; szombaton 18 órától Hermannstadt – Clinceni, 21 órától Kolozsvári CFR – Sepsi OSK; vasárnap 15.30-tól FC Botoșani – Jászvásári Poli, 18 órától Craiova – Astra Giurgiu, 21 órától FCSB – Viitorul; hétfőn 21 órától Chindia – Dinamo.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük