Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Enyhített a FRF

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hétfői sürgősségi ülésén módosította a klubok licenc, illetve pénzügyi fair-play szabályzatát, amelyek a tartozásokra vonatkoznak. A koronavírus-járvány által komolyan érintett klubok fontos segítséget kaptak a szövetségtől, amely előbb egy hónappal elhalasztotta azoknak a tartozásoknak a befizetését, amelyeket 2019. december 31-ig halmoztak fel, ezek rendezési határideje május 29., majd úgy határozott, hogy a következő élvonalbeli szezonra vonatkozó licenc-szerzési folyamatban nem veszi figyelembe az állam felé való adósságokat. Ezek a döntések nemcsak az I. ligában szereplő tizennégy klubra vonatkoznak, hanem azokra az együttesekre is, amelyek a másodosztályban a feljutásban érdekeltek, és szintén élvonalbeli licenchez szeretnének jutni.

Edzés FCSB-módra

A román kormány szabadtéri összejöveteleket tiltó rendelete ellenére közös edzést tartott az élvonalban szereplő FCSB labdarúgócsapata. A klub Facebook-oldala hétfőn tett közzé egy videót a tréningről, amelyen háromfős csoportokban edzenek a játékosok Bogdan Vintila vezetőedző irányításával. Az egyesület közleménye szerint a játékosok kérték, hogy folytathassák a felkészülést megfelelő óvintézkedések mellett, éppen ezért kisebb csoportokban, egymástól biztonságos távolságot tartva tréningeztek. Ionut Stroe sportminiszter azonban már kijelentette, hogy a csapat büntetésre számíthat, ugyanis két elnöki rendeletet is megszegett. Hozzátette, ha edzeni szeretnének, ahhoz mindenképpen az állami illetékesek hozzájárulása szükséges.

Nem gyógyul Dybala

Március 21-én jelentette be Paulo Dybala és a felesége, hogy megfertőződtek a koronavírussal. A 26 éves argentin támadó nem képes kigyógyulni a betegségből, lassan hat hete koronavírusos. Bár állapota azóta javult, a betegség még mindig nem múlt el. Amióta felfedezték a szervezetében a vírust, több tesztet végeztek el rajta, a héten a negyedik teszt is változatlanul pozitív eredményt hozott. A Juventusban ő volt a harmadik labdarúgó, akinél megállapították a betegséget, az övét Daniele Rugani és Blaise Matuidi esete előzte meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük