Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ayrton Sennára emlékezve

Ayrton Sennára emlékezve Sport

Május 1-én, pénteken romániai idő szerint 20.30-kor az Egy cserép virág helyett… című színes magyar dokumentumfilmet vetíti az M4 Sport, az 1994-ben tragikusan elhunyt Ayrton Senna F1-es autóversenyző emlékére.

Dobor Dezső egyórás filmje a brazil pilóta versenypályán töltött éveit mutatja be a profi pályafutást megelőző időszaktól egészen az 1994-es a San Marinói Nagydíjig. „Ayrton Senna korszakos zseni, aki ma is megállná a helyét. 1984-ben mutatkozott be a Forma–1-ben, és aztán nagyon hamar topcsapatokhoz került, megvillantotta a képességeit. Arra volt példa, hogy valaki egy kevésbé jó autóval is képes világbajnokságot nyerni” – emlékezett a legendás versenyzőre Wéber Gábor F1-es kommentátor, aki nem látta élőben azt a bizonyos imolai futamot.

Hirdetés
Hirdetés

„Mai szemmel nézve egy akkori imolai biztonságú pályán ma nem is rendezhetnének versenyt. Betonfallal, egy ilyen gyors kanyar külső ívén – ha ott modern biztonsági megoldások lettek volna, akkor valószínűleg egy ilyen baleset esetén is kisebb sérüléssel, vagy sérülés nélkül ússza meg. Nem így történt” – fejtette ki.

Ayrton Senna a királykategória máig egyik legnépszerűbb karaktere, sok versenyző példaképe, akit tragikus halála után 26 évvel sem feled a sportág.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük