Felhívás!

Vigaszdíj a kluboknak

Vigaszdíj a kluboknak Sport

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kompenzációt fizet azoknak a férfi és női kluboknak, amelyek a koronavírus-járvány miatt meghozott döntések következtében lemaradnak a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről.

Az EHF végrehajtó bizottsága a férfiaknál törölte az egyenes kieséses szakaszt, a sorozatból így már csak a december 28–29-én sorra kerülő kölni négyes döntő van hátra a két csoport első két–két helyezettje, vagyis a Telekom Veszprém, a THW Kiel, a Barcelona és a PSG részvételével. A további tíz klub között összesen 250 ezer eurót osztanak szét.

A női BL budapesti négyes döntőjét az EHF reményei szerint szeptember 5–6-án rendezik, és ebben az esetben 3-án, csütörtökön kerül sor a negyeddöntőkre, ugyancsak a magyar fővárosban. Amennyiben ez az időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két középdöntő-csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri ETO, a francia Metz HB és a Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára. A negyeddöntő törlése esetén a kieső négy klub egyenként 25 ezer eurót kap.

A férfi és a női BL mostani idényéből hátralévő mérkőzéseken minden játékosnak abban a csapatban kell pályára lépnie, amelyben a meccs idején szerepelni jogosult, vagyis akik idén nyáron klubot váltanak, azok már új csapatuk színeiben játszhatnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.