Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ezrek énekeltek együtt

A DAC labdarúgócsapatának felhívására szombaton nemcsak Dunaszerdahelyen, de Kárpát-medence-szerte felcsendült a csapat himnusza. A dunaszerdahelyi klub szombaton 17 órától játszott volna hazai bajnokit, és bár a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a meccset, nem maradt el a Nélküled című dal eléneklése. Számos erdélyi, felvidéki, magyarországi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott a csapat és az YBS szurkolói csoport felhívásához, így magyarok ezrei énekelték egyszerre az Ismerős Arcok dalát. „Ma azért is énekeltünk, hogy áténekeljük az újra lezárt határokat, és hogy közösségünk minden tagja érezze azt, hogy az összefogásban van a valódi erő. Összetartozunk, és senki sincs egyedül. Sokan énekeltek ma velünk az egész Kárpát-medencében, és szeretnénk ezt jövő szombaton megismételni, ezzel is jelezve az egységet, kitartást és egymás támogatását” – nyilatkozta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa. A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot március 7-én függesztették fel.

Marad a nyári időpont?

Már a héten kijelölhetik a tokiói olimpia új időpontját. Erre utalt Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke, aki úgy nyilatkozott: számításai szerint még ezen a héten sor kerülhet az ezzel kapcsolatos megbeszélésre Thomas Bach-hal, a NOB elnökével. A konzultáció során a tavaszi, illetve nyári lebonyolítás előnyeit és hátrányait is mérlegre teszik, s ezután hozzák meg a döntést. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy 2021-ben is nyáron rendezik majd az olimpiát, ahogy azt idén is tervezték. A tokiói játékok július 24-én, a paralimpia pedig augusztus 25-én rajtolt volna.

Wimbledon is kiesik

A Német Teniszszövetség (DTB) szerint szerdán hivatalosan bejelentik, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad a wimledoni nyílt teniszbajnokság. A legnagyobb hagyományokkal rendelkező tenisztorna szervezőbizottsága (All England Lawn Tennis Club) aznap ülésezik, minden bizonnyal azt követően jelentik be a döntést. A főtábla mérkőzései eredetileg június 29-én, az előkészületek pedig április végén kezdődnének.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük