Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem avattak bajnokot

A Román Jégkorong-szövetség (FRHG) szűkszavú közleményben tudatta honlapján, hogy a korábban felfüggesztett bajnokságokat nem folytatják, a felnőtteknél a férfi és a női ligában sem hirdetnek bajnokot.

Mint ismeretes, a bajnokságok március közepén szakadtak félbe, a szövetség eredetileg zárt kapus mérkőzéseket rendelt el, majd március 31-ig felfüggesztette a felnőtt, ifjúsági és gyerek pontvadászatokat. A FRHG vezetői később a szükségállapotra és koronavírus terjedése elleni hatósági óvintézkedésekre hivatkozva törölték a férfi és a női felnőtt bajnokságot, ahogy az U20-as kiírást is. A döntés várható volt, mivel az idegenlégiósok már hazautaztak a csapatoktól, ugyanakkor a legtöbb város jégcsarnokában – így Kézdivásárhelyen is – a jeget is felolvasztották.

Az U18-as és U16-os korosztályban az eddigi teljesítmény alapján alakították ki a végső sorrendet, a tizenhat év alattiak pontvadászatában például a nyolc győzelem mellett négy vereséget összegző Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek érdemelték ki a bronzérmet.

Hirdetés
Hirdetés

A felnőtt férfi bajnokság történetében 1948 óta először fordul elő, hogy nem hirdetnek bajnokot. 72 éve nem is rendezték meg a bajnokságot, amely még 1925-ben és 1926-ban, illetve a második világháború alatti három esztendőben (1939, 1942, 1943) maradt el. A felfüggesztés pillanatában a Galaci CSM állt az alapszakasz első helyén, a galaciak 26 meccsen 73 pontot szereztek. Szerették volna, ha őket kiáltják ki bajnoknak, azonban a székely hokitársadalom összefogott, emiatt nem hirdettek bajnokot. A Duna-partiakat a Csíkszeredai Sportklub követte 72 egységgel, de a kék-fehérek négy mérkőzéssel többet játszottak az éllovasnál. A harmadik Gyergyói Hoki Klub 31 találkozón 62 pontot gyűjtött, míg a negyedik Brassói Corona 50 ponttal (24 mérkőzés) rendelkezik. Ötödik a Bukaresti Steaua, hatodik a Sapientia U23, utolsó pedig a Bukaresti Sportul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük