Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Idegenben kezd Csíkszereda

Elkészült a másodosztályú bajnokság 2019–2020-as idényének menetrendje, a sorsolást tegnap délben tartották a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) bukaresti székházában. Az újonc FK Csíkszereda a Gloria Buzău pályáján kezdi az új szezont, amely augusztus első hétvégéjén rajtol. A pályafelújítási munkálatok miatt a hargitai klub igényelte a szövetségnél, hogy a szezonnyitó mérkőzést idegenben játssza. A Gloria Buzău az FK Csíkszeredához hasonlóan a harmadosztályból jutott fel a második vonalba. A bodzavásári csapat vezetőedzője májustól a román első osztályból ismert Ilie Stan, aki korábban a Marosvásárhelyi ASA-t, a Brassói FC-t és a Steaua Bukarestet is irányította. A bajnokság első fordulóját 2019. augusztus 3-ra, az utolsót pedig 2020. május 30-ra írták ki. A tervek szerint ebben az évben 21 fordulót rendeznek, ezek közül kettő (október 16., illetve november 13.) hétközi lesz. A versenynaptár alapján a tavaszi szezon február 22-én kezdődik majd.

Az együttes sepsiszentgyörgyi vezetőedzője, Valentin Suciu a sorsolást követően elmondta: „A Gloria Buzău csapata, annak ellenére, hogy újonc együttes, szép büdzsével rendelkezik. A kispadon az-az Ilie Stan ül, aki a felkészülés során nagy hangsúlyt fektet az erőnlétre. Magáról a keretről nem sokat tudunk, mindössze annyit, hogy sok tapasztalt játékosuk van, akik az első ligában is megfordultak. Reméljük, hogy a mérkőzés időpontjában csapatunkból mindenki egészséges lesz, és pozitív eredménnyel térhetünk haza.”

Hirdetés
Hirdetés

Jó formában

A vb-ezüstérmes magyar pólóválogatott 13–11-re legyőzte az Eb-ezüstérmes spanyolokat a kvangdzsui vizes vb vízilabdatornájának szerda hajnali csoportmeccsén, és a záróforduló eredményétől függetlenül csoportelsőként jut a negyeddöntőbe. A magyarok az Új-Zéland felett aratott húszgólos (24-4) győzelemmel rajtoltak, ugyanakkor óriási veszteséget szenvedtek, ugyanis az olimpiai és világbajnok Varga Dénes, a világ egyik legjobb játékosa ujjtörést szenvedett a lövő kezén, és várhatóan ezen a világbajnokságon már nem ugorhat medencébe. A csoport utolsó mérkőzésén a dél-afrikaiakkal találkoznak pénteken 2.30 órától.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük