Felhívás!

Hazatértek az ifjú értékőrök

Kovászna Megye Tanácsa és Veszprém Megye Önkormányzata közösen benyújtott pályázatának köszönhetően tizenöt Kovászna megyei fiatal vett részt a Taliándörögdön (Veszprém megye) megrendezett Értékőr programban. A Magyarországon már nagy sikernek örvendő képzés célja a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózat és Hungarikum-mozgalom bemutatása a háromszéki fiatalok számára, valamint az értékőri tevékenységek: feltárási módszerek, dokumentálás és megörökítés folyamatainak ismertetése volt.

Az egyhetes tábor során a diákoknak és kísérőiknek lehetősége nyílt megismerkedni az Ifjúsági Értékőr Hálózattal is, felfedezni Taliándörögd értékeit, valamint gyakorlatban kipróbálni az elméletben elsajátítottakat: fotóztak, videóztak és interjút készítettek. Minden résztvevő belekóstolhatott az eszközök használatába, a fotózás és filmvágás rejtelmeibe.

Kommunikációs, anyanyelvi és informatikai képességeik, készségeik fejlesztése mellett a fiatalok megtapasztalták a közösséghez tartozás és az önkéntes munka élményét is. Az értékek gyűjtésének módszereit hamarosan itthon is alkalmazzák, bekapcsolódva a Kovászna Megyei Értéktár munkájába.

A Kovászna Megyei Művelődés Központ közleménye

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.