Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Egy ide, egy oda

Vendégsikerrel zárult a román felnőtt jégkorongbajnokság alapszakaszának kedd esti mérkőzése Kézdivásárhelyen, ahol a vendég Sapientia egyetemistacsapata egy góllal legyőzte a bukaresti katonacsapatot. Az összecsapás elején még a fővárosiak voltak előnyben, de ezután a sapientiások kiegyenlítettek, és a záróharmadban lőtt góljukkal nyertek. A két csapat szerdán Csíkkarcfalván is összecsapott, azonban teljesen más eredménnyel, azt a párharcot fölényesen nyerte a Steaua, megszakítva az egyetemisták hárommérkőzéses győzelmi sorozatát. Román jégkorongbajnokság, alapszakasz, kedden: Bukaresti Steaua–Sapientia 4–5 (3–2, 1–2, 0–1). Szerdán: Sapientia – Steaua 1–11 (0–3, 0–4, 1–4).

Húsz év után újabb csoda

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United vezetőedzője a Paris Saint-Germain vendégeként aratott 3–1-es szerdai győzelem után azt mondta: mindig hittek abban, hogy a 2–0-s hazai vereség ellenére továbbjuthatnak labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből. A norvég szakember sorozatban a kilencedik idegenbeli mérkőzését nyerte meg az angol csapattal, amely rossz előjelekkel várta a BL-párharc idegenbeli visszavágóját. A kétgólos hátrány mellett Solskjaer sérülés és eltiltás miatt tíz játékosára nem számíthatott. A tréner elárulta: mindezek ellenére hittek a továbbjutásban. „Volt egy tervünk. Nem az, hogy birtokoljuk a labdát és mi irányítsunk. Úgy készültünk, hogy az első tíz percben egy góllal teremtünk magunkat esélyt a továbbjutásra. Megtettük” – nyilatkozta Solskjaer.

A párizsi mérkőzés első félidejében Romelu Lukaku két alkalommal használta ki a PSG-játékosok hibáit, miközben a mezőnyfölényben lévő hazaiak Juan Bernat révén csak egyszer voltak eredményesek. A továbbjutás a 94. percben dőlt el, amikor Marcus Rashford értékesítette azt a büntetőt, amit Damir Skomina játékvezető ítélt meg videobírós elemzést követően. A legrangosabb európai kupasorozat történetében – 106 sikertelen fordítási kísérlet után – először fordult elő, hogy a kieséses szakaszban 2–0-s hazai vereség után továbbjutott egy csapat.

A másik szerdai meccsen a Porto hosszabbítás után, 4–3-as összesítéssel búcsúztatta a tavalyi elődöntős AS Romát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük