Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Téli erősítés

A gyulafehérvári Nicolae Carnat személyében fiatal tehetséget igazolt a Sepsi OSK élvonalbeli labdarúgócsapata. A támadó középpályásként is bevethető csatár a Gheorghe Hagi Akadémia neveltje, majd négy éven keresztül az angol Wolwerhampton Wanderers növendéke volt, ahol az U18-as és U21-es csapatot erősítette. A 20 éves futballista onnan a dán első osztályú Esbjerg együtteséhez távozott, majd visszatért az országba a Dunărea Cărărașihoz.

 

Dolgoznak, ha már a vb-ről lemaradtak

Újrakezdte az edzésmunkát a román férfikézilabda-válogatott. Az alakulat összerázója az elmúlt év végén edzőtáborral kezdődött, majd Lengyelországban a házigazdák, valamint Csehország és Japán részvételével tartott tornán folytatódott. Itt második lett a román csapat, miután 27–26-ra legyőzte Csehországot, majd a 24–24-re végződött döntőben büntetőpárbajban alulmaradt a házigazda lengyelekkel szemben. Mint ismert, Románia nem jutott ki a január 10–27. között Dániában és Németországban tartandó világbajnokságra, ehelyett Szlovákiában január 11-én Hollandia, 12-én és 13-án pedig egyaránt a házigazda lesz az ellenfele.

 

Revánsot vettek

A csütörtökön kezdődő világbajnokságra készülő magyar férfikézilabda-válogatott 28–25-re (16–8) megnyerte az olimpiai bajnok Dánia elleni második felkészülési mérkőzését Aarhusban. A siker annál is inkább jelentős, mivel pár nappal korábban a dánok 33–19-re gyűrték le őket. Az, hogy a magyar csapat összeszedte magát, és javított a csütörtöki teljesítménye után, már csak azért is fontos volt, mert olyan súlyos vereségre azelőtt legutóbb 2011 januárjában, a svédországi világbajnokságon volt példa, amikor Franciaország 13 góllal győzte le a nemzeti csapatot. A világbajnokságon a magyar válogatott sorrendben Argentínával, Angolával, Katarral, Egyiptommal és az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A világbajnokság győztese kijut a 2020-as, tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük