Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A belgák továbbra is az élen

Továbbra is Belgium áll az élen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, Románia a 24., míg a magyar válogatott változatlanul az 51. helyet foglalja el. A szervezet honlapja szerint a vb-bronzérmes belga együttes az egy hónappal ezelőtti állapothoz hasonlóan ezúttal is a lehető legkisebb különbséggel, egy ponttal áll jobban a világbajnok franciáknál. A legjobb 100-ban mindössze egyetlen változás történt: Omán (82.) helyet cserélt Zambiával (83.). FIFA-ranglista (zárójelben az előző helyezés): 1. ( 1.) Belgium 1727 pont, 2. ( 2.) Franciaország 1726, 3. ( 3.) Brazília 1676, 4. ( 4.) Horvátország 1634, 5. ( 5.) Anglia 1631, …24. (24.) Románia 1501, …51. (51.) Magyarország 1412 és (51.) Ghána 1412.

 

Amorim magyar lett

Letette a magyar állampolgársági esküt Eduarda Amorim, a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő Győr brazil kézilabdázója, így kettős állampolgár lett. A 32 éves átlövőt Borkai Zsolt polgármester eskette fel csütörtökön délelőtt a győri polgármesteri hivatalban. „Igazán büszke vagyok, hogy megkaptam a magyar állampolgárságot. Nagyon régóta élek már itt, és úgy érzem, teljesen befogadott ez az ország” – idézte a Győri Audi ETO KC honlapja Amorimot, aki 2009 óta a klub játékosa. A brazil csapattal 2013-ban világbajnok kézilabdázó a Győrrel négy BL-t nyert, s kilencszer végzett az élen az NB I-ben és a Magyar Kupában.

 

Bale döntőbe lőtte a Reált

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid lesz a házigazda al-Ain ellenfele az egyesült arab emírségekben zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság döntőjében, miután a szerdai elődöntőben a mesterhármast elérő Gareth Bale vezetésével 3–1-re legyőzte a japán Kashima Antlerst. A legutóbbi két kiírásban győztes spanyolok szombaton a döntőben is újrázhatnak. További program, szombat: bronzmérkőzés: 15.30-tól River Plate (argentin) – Kashima Antlers (japán); döntő: 18.30-tól al-Ain (egyesült arab emírségekbeli) – Real Madrid (spanyol).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük