Felhívás!

Ünnepi programok a Háromszék Táncegyüttesnél

Ünnepi programok a Háromszék Táncegyüttesnél Kultúra

Az előző évekhez hasonlóan idén is ünnepi műsorkínálattal várja közönségét a Háromszék Táncegyüttes a karácsony és szilveszter közti periódusban. December 26. és 28. között két saját produkcióval, egy rendhagyó népzenei koncerttel, illetve a már hagyományossá vált karácsonyi táncházzal teszik hangulatosabbá az ünnepi időszakot.

A programsorozat első előadásaként december 26-án, szerdán este 19 órától az Ivácson László által rendezett Vágják az erdei utat… című folklórműsort nézhetik meg az érdeklődők a Háromszék Táncstúdióban. Ugyanezen a helyszínen lesz látható december 27-én, csütörtökön 19 órától az AranyAsszonyok című produkció is. A Furik Rita rendezte rituális folklórelőadást felújított formájában játssza a társulat.

Szintén a Háromszék Táncstúdió ad otthont az Üsztürü és a Heveder zenekar közös koncertjének, amely december 28-án, pénteken 19 órától veszi kezdetét. A CsávásIram egy impulzív népzenei barangolás, amely a két erdélyi táncház-zenekar 2016-ban kiadott, azonos című lemezének hangzásvilágát idézi meg. A muzsikusok a szászcsávási népzene lüktetését, illetve e lüktető zenei nyelvezet megnyilvánulási formáinak sokszínűségét mutatják be.

A CsávásIram című koncertet követően, ugyancsak december 28-án, 21 órától a hagyományos karácsonyi táncházra is sor kerül, ahol a Heveder és a Folker együttes mellett a meghívott Üsztürü zenekar is muzsikálni fog. Az esemény helyszínéül (szokás szerint) a Tamási Áron Színház előcsarnoka szolgál, ahová szeretettel várják a helyi, illetve az ünnepekre hazalátogató néptánc-szeretőket.

A Háromszék Táncegyüttes előadásaira, illetve Üsztürü és a Heveder zenekarok koncertjére a központi jegyirodában vásárolhatók belépők, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon. A karácsonyi táncház esetében a helyszínen lehet 5 lej értékű jegyet váltani.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.