Felhívás!

Dragnea: A jövő évben tesznek bűnvádi feljelentést Klaus Johannis ellen hazaárulás vádjával

Dragnea: A jövő évben tesznek bűnvádi feljelentést Klaus Johannis ellen hazaárulás vádjával Románia

A jövő évben tesznek bűnvádi feljelentést Klaus Johannis ellen hazaárulás vádjával – jelentette be csütörtöki sajtóértekezletén Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Dragnea “árulóknak” nevezte azokat az európai parlamenti képviselőket is, akik éppen a centenárium idején “megállás nélkül hazudtak”, és kitartóan dolgoznak azon, hogy “Románia ne haladjon, hogy maradjon az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV), hogy nehogy már felvegyenek a schengeni-övezetbe”, hogy aztán ők kerüljenek hatalomra, amikor “amit mondanak, azt csinálják”.

“Mindezek az emberek fölött ott van Klaus Johannis, aki azzal követ el hazaárulást, hogy állandóan hangoztatja, hogy Románia nincs felkészülve az Európai Unió Tanácsa soros elnökségének átvételére” – mondta korábban Dragnea.

Dragnea úgy vélekedett, hogy ma Johannisnak megüresedettnek kellett volna nyilvánítania két miniszteri tisztséget, és ki kellett volna neveznie a miniszterelnök által javasolt kormánytagokat.

“Az ellenzék nevetségessé tette magát”

Az ellenzék nevetségessé tette magát a bizalmatlansági indítvánnyal – nyilatkozta Liviu Dragnea, hozzátéve, “alig sikerült meggyőznie” 60-70 törvényhozót, hogy maradjanak a teremben, hogy legalább a kvórum meg legyen.

“Brüsszelben és mindenütt eldicsekedtek már, hogy többségük van a parlamentben. Az ellenzék két hónapja más sem csinált, mint ezt az indítványt készítette elő, közben hazudtak, lökdösődtek, sértegettek, átkozódtak. Nehéz minősíteni, ahogyan a miniszterelnökhöz fordultak. Mire jutottak? (…) Alig sikerült meggyőznöm 60-70 kollégát, hogy maradjanak a teremben, hogy legalább legyen kvórum, ha már mindenfélét összehazudoztak az Európai Bizottságnál”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.