Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Mikler visszatér Szegedre

Mikler Roland, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának kapusa nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró szerződését, a nyáron visszatér a Mol-Pick Szegedhez – adta hírül a Tisza-parti klub hivatalos honlapján. A 34 esztendős dunaújvárosi kapus 2010 és 2014 között Szegeden kézilabdázott, 2014 óta a Veszprémet erősíti. Mikler a bakonyiak alapembereként három bajnoki címet, négy Magyar Kupát és két SEHA-ligát nyert, valamint kétszer a Bajnokok Ligája döntőjébe is eljutott. Első veszprémi idényében megválasztották a BL legjobb kapusának. A veszprémiek – akiknél Sterbik Árpád lesz az egyik kapus az előttünk álló szezonban – egyelőre nem adtak hírt a válogatott kapus pótlásáról.

 

Nehéz fába vágta a fejszét

Már korábban is sejteni lehetett, most már hivatalos: Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United korábbi klasszisa veszi át a José Mourinho után üresen maradt kispadot. A 45 éves szakember a norvég FC Molde csapatától érkezik és azonnali hatállyal átveszi a Vörös Ördögök irányítását és addig fogja betölteni a menedzseri pozíciót, ameddig a klub megtalálja a hosszú távú céljainak megfelelő személyt a posztra. Solskjaer munkáját Mike Phelannal végzi majd az első csapatnál és segítségükre lesz még Michael Carrick és Kieran McKenna is.

„A Manchester United a szívem csücske, csodálatos ide visszatérni. Nagyon várom a közös munkát a csapattal és a klub minden tagjával együtt” – mondta kinevezése után az 1999-es BL-döntő hőse, aki 1996 és 2007 között 366 mérkőzésen 126 gólt szerzett a klub színeiben.

 

Messi ötödik Aranycipője

Kedden vette át Lionel Messi az európai bajnokságok legeredményesebb játékosának járó díjat, a 2017-18-as bajnokságban 35 góllal érdemelte ki az Aranycipőt. A 31 éves argentin válogatott futballista a 2009–2010-es (34 gól), a 2011–2012-es (50 gól), a 2012–2013-as (46 gól) és a 2016–2017-es (37 gól) idény után ötödször kapta meg az elismerést, amelyet a barcelonai Estrella Damm sörgyárban nyújtott az át neki a Marca című spanyol sportlap igazgatója.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük