Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rövid

Egy ide, egy oda

Szünetelt a teremlabdarúgó-bajnokság az elmúlt hétvégén, mivel a román válogatott két felkészülési meccset tudott le. Nem kevesebb, mint hét székelyföldi – Kedei Barna, Bálint Andor, Balázsi Attila, Mánya Szabolcs, Hadnagy István, Küsmödi Tamás, Iszlai Richárd – játékost hívott be a teremlabdarúgó-válogatottba az új kapitány, Kacsó Endre, aki az elmúlt hétvégén Ukrajna ellen mutatkozott be a válogatott kispadján. Mindkét találkozót Besztercén rendezték, ahol előbb 2–1-re nyertek a mieink, másnap viszont 4–0 arányban kikaptak. A 45 éves Kacsó Endre korábban a román U19-es és U21-es válogatottakat is irányította, a City’us Marosvásárhellyel ötszörös romániai bajnok, hatszoros Román-kupa-győztes, háromszoros romániai Szuperkupa-győztes.

Megjöttek a tokiói Toyoták!

Kedden a bukaresti Olimpiai Ház (Casa Olimpică) épületének előterében átvették különdíjaikat a nyári, tokiói játékokon érmet szerző román sportolók. A Román Olimpiai és Sport Bizottság (COSR) és a japán Toyota autógyár romániai képviseletének partnerségi megállapodása alapján egy-egy Toyota személygépkocsit ajándékoztak az érmeseknek.

Az evezésben olimpiai bajnok Simona Radis és Ancuta Bodnar egy-egy Toyota CH-R Full Hybrid típusnak örülhet, az autók kereskedelmi ára 35 ezer eurónál kezdődik. Egy-egy Toyota Corolla Touring Sports Full Hybrid a jutalma az ezüstérmeseknek, éspedig: Ana Maria Popescu (Brânză) vívó, Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc, Cosmin Pascari, Stefan Berariu, Mugurel Semciuc, Mihăită Tigănescu evezősök, az ő autóik ára 25 ezer eurótól kezdődik. Az ígéretek, bejelentések szerint hamarosan a román kormány is utalja az aranyérmeseknek fejenként a 140 ezer eurót, az ezüstérmeseknek a 112 ezer eurót. A román küldöttség tokiói olimpiai mérlege 1 aranyérem, 3 ezüst, ám a díjak száma 9, mert evezésben két páros és egy négyes lett érmes. Megjegyzendő, hogy az olimpia előtt az aranyéremért felajánlott állami pénzdíj 70 ezer euró volt, az ezüstért 56 ezer euró, de a kormány Novák Károly Eduárd sportminiszter javaslatára megduplázta az összegeket. Érdekesség, hogy ő maga a miniszter is ezüstérmes a nyári olimpiát követő tokiói paralimpián, az eredménye szintén állami pénzdíjas! (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük