Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Osztályozó augusztusban

Osztályozó augusztusban Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos honlapján közzétette a III. ligás osztályozók versenyszabályzatát, amelynek egyik pontja kitér arra is, hogy a hármas tornán rendezett meccseken tizenegyeseket rúgnak majd, ha döntetlennel zárul a találkozó.

A tervek szerint augusztus 1–9. között zajlik majd a torna, ahol három megye legjobbja küzd egy kiadó helyért. Kovászna megye bajnoka, a Sepsi OSK másodcsapata Szeben és Maros megyék bajnokcsapataival mérkőzik, a semleges helyszínt július végén határozza meg a FRF.

Hirdetés
Hirdetés

A szabályzat értelmében körmérkőzéseket rendeznek, amelyen a győztes 3 pontot szerez, döntetlen esetén pedig 1–1 pontot kap a két együttes. Döntetlen esetén büntetőket is rúgnak a csapatok a meccs végén, de ezek eredménye csak akkor számít, ha két vagy három csapat azonos pontszámmal osztozik a táblázat valamelyik helyén, és minden más rangsorolási szabály után sem lehet végső sorrendet állítani.

Hét rangsorolási kritériumot állított fel a FRF: dönthet az egymás elleni eredmény, az egymás elleni mérkőzés gólkülönbsége, az egymás ellen szerzett több rúgott gól, az egymás elleni meccsen szerzett több „idegenbeli” gól (bár semleges pályán zajlik a torna, mindegyik csapat egyszer pályaválasztóként áll majd fel), a csoport általános gólkülönbsége, a csoportban szerzett több gól, az egymás ellen játszott döntetlen meccseken elvégzett 11-es rúgások eredménye.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük