Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elképesztő szerződés

Elképesztő szerződés Sport

A sport történetének legnagyobb összegű szerződését írta alá Patrick Mahomes, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő Kansas City Chiefs irányítója.

A 24 éves játékos, akit a 2018-as idényben a liga legértékesebbjének (MVP), egy évvel később pedig a Super Bowl legjobbjának választottak, még két évig érvényes szerződését tíz esztendővel toldották meg. Az új megállapodás további 477 millió dollárt tartalmaz, ami azt jelenti, hogy Mahomes a következő 12 évben összesen 503 millió dollárt kereshet. Minden sportágat figyelembe véve az eddigi rekordot a baseball-játékos Mike Trout tartotta, akinek szerződése 426,5 millió dollárról szól.

Hirdetés
Hirdetés

Mahomes szerződéséből 141 millió dollár garantált, átlagfizetése 45 millió dollár lesz, ez tízmillióval több, mint a második helyezett Russell Wilsoné (Seattle Seahawks). Jelenleg még a januárban visszavonult Eli Manning az NFL történetének legjobban kereső játékosa, ő a karrierje során 252,3 millió dollárral gazdagodott. Mahomes a mostani megállapodással naponta 137 808 dollárt, óránként 5742 dollárt, percenként 96 dollárt, másodpercenként 1,60 dollárt keres majd a következő 12 évben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük