Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Fertőzött futballbírók

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos honlapján közölte, hogy az utóbbi napok teszteléseit követően egy újabb játékvezetőnek lett pozitív a koronavírustesztje. Az országban a harmadik igazolt fertőzött játékvezető – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – megbízatását visszavonták, ugyanakkor társai, akikkel az elmúlt napokban kapcsolatban állt, karanténba vonultak. Korábban Robert Avram és Iulian Călin sípmesterekről derült ki, hogy megfertőződtek a koronavírussal, utóbbi múlt héten, szerdán vezette az Academica Clinceni–Sepsi OSK mérkőzést. A FRF tájékoztatása szerint jelenleg az I. és II. liga rájátszásának játékvezetői kerete 70 bírót foglal magába, akiket június elejétől mostanáig három alkalommal teszteltek, a FRF költségére.

A józan paraszti ész fontossága

Fokozott elővigyázatossággal készül az újrakezdésre a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, amelynek sportigazgatója, Nagy László szerint a rendhagyó helyzet miatt ezúttal szakmai tudásuk mellett józan paraszti eszükre is szükség lesz a felkészülés kezdetén. Jövő hétfőn 14 – közte afrikai és dél-amerikai – ország 20 kézilabdázója találkozik az alapozás első napján, így valóban érthető a nagyfokú óvatosság. A játékosokra a szokásosnál is tüzetesebb orvosi vizsgálatok várnak, és hétfőn csak az kezdheti el a munkát, akinek eheti koronavírustesztje negatív eredményt mutat. A magyar bajnoki küzdelmek szeptember 6-án kezdődnek, tíz nappal később pedig már a Bajnokok Ligájának nyitánya következik, amikor David Davis csapata a francia HBC Nantes vendégeként igyekszik rátalálni a márciusi jó formájára.

A Milan nyerte a rangadót

Maurizio Sarri, az olasz bajnoki listavezető Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nem vezetne jóra, ha sokáig rágódnának az AC Milan elleni kedd esti rangadón, amelyet 2–0-s előnyről 4–2-re elveszítettek. „Egy órán át világklasszis teljesítményt nyújtottunk. Totálisan uraltuk a meccset, aztán jött a teljes rövidzárlat” – nyilatkozta Sarri, akinek csapatára szombaton újabb rangadó vár, a hosszú ideje bombaformában játszó Atalanta elleni hazai összecsapás.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük