Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

OSK II. az osztályozóra

A Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesület megvizsgálta a megyei pontvadászatok folytatásának lehetőségeit, kikérte a csapatok véleményét, és miután arra a következtetésre jutott, hogy maguk az érintettek elképzelhetetlennek tartják a folytatást jelen körülmények közepette, a végrehajtó bizottság befagyasztotta a IV. liga 2019–2020-as kiírását.

„Az érintett csapatok egyetértettek abban, hogy nem tudnak eleget tenni a szigorú előírásoknak, és ilyen feltételek mellett nem akarják folytatni az idényt” – közölte lapunkkal Oláh József, az egyesület vezetője. A befagyasztás pillanatában, 16 mérkőzés után a hárompontos előnnyel rendelkező Sepsi OSK II. állt az élen, így a sepsiszentgyörgyiek indulhatnak a harmadosztályos feljutásért kiírt osztályozón. Oláh Józseftől megtudtuk azt is, egy csapat sem esik ki a IV. ligából, bár a sportvezető szerint több alakulat is jelezte, nem biztos, hogy tudja vállalni a szereplést a várhatóan augusztus 22-én induló következő idényben.

Hirdetés
Hirdetés

Ami az V. ligát illeti, nem született végleges határozat annak lezárásáról, tudniillik rájátszásra lenne szükség a feljutók megállapítására, azonban kevés a valószínűsége a folytatásnak. Ebben az esetben is kikérik a csapatok véleményét, egyelőre kérdéses, mely együttesek vállalnák a felsőbb osztályban való szereplést és az ezzel járó kötelezettségeket.

Oláh József egyeztetett Răzvan Burleanuval is, azonban egyelőre a FRF-elnök sem tudta megmondani, mikor kerülhet sor a III. ligáért kiírt osztályozókra. Mint ismeretes, a tervezettől eltérő módon, nem egymás elleni párharcokban dőlhet el, ki lesz a feljutó, hanem háromcsapatos minitornákon. Kovászna megye képviselője a központi régió többi megyéjével kerülhet szembe, Hargita, Maros, Brassó, Szeben és Fehér megyék legjobbjaival.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük