Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Budapest többet vállalna

Budapest többet vállalna Sport

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki (Eb-) mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.

Az európai szövetség (UEFA) március közepén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt csak jövőre, június 11-től július 11-ig tartja meg a tornát, ám a hírek szerint anyagi okok miatt több házigazda is a visszalépést fontolgatja. A magyar fővárosban három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő lesz az eredeti tervek szerint, csakúgy, mint Bukarestben. A Román Labdarúgó-szövetség egyébként megerősítette, hogy 2021-ben is kész az Eb-házigazdai szerepkör betöltésére. A föderáció elküldte az UEFA-hoz a 24., egyben utolsó garancialevelet, amelyben a román kormány jelezte, vállalja a vendéglátói szerepkörből rá háruló feladatokat.

Az UEFA alelnökeként is tevékenykedő Csányi Sándor közölte, június 17-én születik döntés az Európa-bajnokságról, és az európai kupasorozatok befejezéséről. Hozzátette, jelenleg az a szándék, hogy a csapatok a pályán fejezzék be a szezont a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is, és mivel erre pillanatnyilag minden lehetőség adott, reálisnak tartja, hogy augusztus végére lezárul mindkét sorozat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük