Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Óriási bravúr a KSE-nek

Óriási bravúr a KSE-nek Sport

Nagy meglepetésre legyőzte a favoritnak tartott Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatát a Kézdivásárhelyi SE a bajnoki negyeddöntő első meccsén, és hatpontos előnyből várja a csütörtöki, 18.30-tól kezdődő hazai mérkőzést. A céhes városiak először játszanak az élvonal felsőházi rájátszásában, és lépéselőnybe kerültek a legjobb négy közé jutásért vívott párbajban.

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntőben a Nemzeti Liga alapszakaszát csupán két vereséggel a második helyen záró Szatmárnémeti VSK otthonába látogatott a hetedik helyezett KSE, és óriási meglepetésre felülmúlta az esélyesebbnek számító hazaiakat. Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár alakulata jobban zárt védekezésben, pontosabban dobott és jobban koncentrált a döntő pillanatokban, egyszóval jobban akarta hétfő este a győzelmet.

Hirdetés
Hirdetés

A bajnoki babérokról álmodó Szatmár kezdte jobban a meccset (4–0), két perc múltán már öttel vezetett (7–2), és úgy tűnt, sima ügy lesz a győzelem. A KSE viszont nem így gondolta, Antoinette Lewis és Debreczi Iringó fél perc alatt egyenlített (7–7), majd Ines Corda két triplája után a 7. perc elején már héttel vezetett a kézdi alakulat (11–18), és 15–22-re nyerte az első negyedet. A helyzet a második negyed elején sem változott, azonban 15–26-os állásról a hazaiak elkezdtek felzárkózni, majd szünetig átvették a vezetést (39–35).

Térfélcsere után kiélezetté vált a küzdelem, a kék-fehérek három perc alatt ismét fordítottak (41–43). Egyszer még vezetett a VSK (47–45), viszont innentől már csak futott az eredmény után. 50–53-as állásról kezdődött az utolsó tíz perc, az egyre higgadtabban játszó KSE tökéletesen irányított. Még az sem ijesztette meg a kézdieket, hogy Bara-Németh Beáta az ötödik személyi hiba után kipontozódott, ugyanis a helyére beálló Kozman Kriszta hamar felvette a meccstempót: a 33. percben elsüllyesztett triplája ismét hat pontot tett a két csapat közé (52–58). Izgalomból bőven kijutott a végére is, kevesebb mint másfél perccel a vége előtt ismét felzárkózott egy pontra a hazai csapat (65–66). Azonban Kozman újabb értékes triplát jegyzett (65–69), majd ugyancsak ő szerzett lepattanót, és indította csapata utolsó támadását, amit Welch Coleman két szabaddobásponttal zárt (65–71).

Ez maradt a végeredmény, a KSE megérdemelten nyerte meg a találkozót, és lépéselőnyből várja a csütörtöki folytatást. Ha nyerni tud hazai pályán, akkor óriási meglepetést okoz a Nemzeti Ligában, hiszen a hetedik helyről indulva masíroz be a bajnokság elődöntőjébe. Ha szükséges, akkor április 2-án a szatmárnémeti Both Katalin Sportterem ad majd otthont a mindent eldöntő harmadik találkozónak.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Szatmárnémeti VSK–Kézdivásárhelyi SE 65–71 (15–22, 24–13, 11–18, 15–18). Szatmárnémeti: Dzombeta 21/3, Ardelean 13/9, Taylor 14, Vuckovic, Biszak 2. Cserék: Szmutku, Fodor 9, Muraru (Kádár), Cucu 2, Sotiriou 4. Edző: Miguel de Jesus Lopez Alonso. KSE: Welch-Coleman 13/3, Debreczi 14/6, Corda 14/12, Bara-Németh 5/3, Lewis 12. Cserék: Taylor 5/3, Kozman 8/6, Domokos, Tuchilus. Edző: Ljubomir Kolarevic, Farkas Alpár.

A negyeddöntők első mérkőzéseinek további eredményei: Konstancai Phoenix–CSM Alexandria 69–52, Aradi FCC Baschet–Marosvásárhelyi Sirius KK 84–48.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások